Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, nota verilen Almanya’dan Öksüz’le ilgili iddiaların araştırılmasını istediklerini söyledi

AB’nin Türkiye’ye karşı samimi davranmadığını ifaden Çavuşoğlu, “AB de zaman zaman Almanya gibi Türkiye'yi tehdit ediyor. Bu iş tehdit ve şantajlarla yürümez. "Kararınızı verin oyalamayın, samimi olalım. Ne istediğimizi net söyleyelim ama AB'nin şu anda bu konularda karar verecek liderliği de bir ortamı da yok" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum kararından geri adım atmasını beklediklerini belirten Çavuşoğlu, "Ülke bu kadar sorun yaşarken bağımsızlık referandumu ülkedeki durumu daha kötüye götürür. Allah korusun sivil savaşa kadar götürür. Biz refandum kararına karşıyız karşı olmaya da devam edeceğiz" dedi.

‘RUSYA HASSASİYETİMİZİ ANLIYOR’

Türkiye'nin YPG hassasiyetini Rusya'nın ABD'den daha iyi anladığını söyleyen Çavuşoğlu, Rusya Genelkurmay Başkanı’nın önümüzdeki dönemde Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı. Çavuşoğlu, Rus Genelkurmay Başkanı’nın Suriye’deki İdlib bölgesi hakkında temaslarda bulunabileceğini söyledi. Alman vekillerin Konya ziyaretine ilişkin, "Konya NATO üssüdür. Burada Almanya'nın bir mevcudiyeti var. Buraya gelebilirsiniz dedik. G20'den sonra biraz erteleyelim dedik. Daha sonra Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımın onayıyla bu konuda olurumuzu verdik. 8 Eylül'de Alman milletvekilleri Konya'daki NATO üssüne gelecek" ifadesini kullandı.

'BİZİMLE AÇIK KONUŞUN'

Çavuşoğlu şöyle konuştu: Olağanüstü hal uygulamasını biz 16 yıl önce kaldırdık. Biz o kötü uygulamalara dönmek istemeyiz. Avrupa Birliğine girmek için büyük çaba verdik, reformlar yaptık. Sonuç ne oldu? Sadece 17 fasıl açabildik. Bizimle birlikte aday olanların neredeyse hepsi üye oldu. Türkiye-AB ilişkileri süreci tek başlı bir şey değildir. Avrupa'daki yeni gelişen islamofobik akımlar durdurulamıyor. Avrupa'ya şöyle diyoruz: bizimle açık konuşun, almayacaksanız söyleyin boşuna bu sürece devam etmeyelim diyoruz.