İstanbul'da, Kadıköy-Tavşantepe seferini yapan metroda, tartıtığı kadınlara bıçakla saldıran ve hakaretler savuran saldırganın, polise verdiği ifadesine ulaşıldı. Bir kadını maskesini düzgün takması için uyardığını, ardından başka bir kadının kendisine tekme attığını söyleyen saldırgan Emrah Y., kadınlardan maske takmadıkları ve tekme attıkları gerekçesiyle şikayetçi olacağını söyledi. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen saldırgan Emrah Y.'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

"TEKME ATTI, KÜFÜRLÜ İFADELER KULLANDI"
Dün akşam meydana gelen saldırının ardından yakalanarak gözaltına alınan ve bugün öğle saatlerinde savcılığa sevk edilen şüpheli Emrah Y.'nin olaya ilişkin emniyette verdiği ifadede şu sözleri kullandı:

"Maltepe'den Ataşehir'e bıçak biletmek için evden çıktım. Maltepe'de metroya bindim. Metroda maskesi yarım kapalı olan bir kadını korona virüs var, maskenizi takın diye uyardım. Bu bayan 'kapatmayacağım siz karışamazsınız' dedi. Ben bu kadınla konuşurken tanımadığım başka bir kadın ile annesi olaya karıştı. Kadın bana dönerek tekme attı. Tekme karnıma geldi. Genç bayanın annesi de bana saldırdı, genç bayan küfürlü ifadeler kullandı. Ben de genç bayanın bana karşı kullandığı hakaret içerikli kelimeleri ona karşı kullandım."

"KİMSEYİ GÖSTEREREK BIÇAK SALLAMADIM, TEHDİT ETMEDİM"
"Genç bayan bana tekme atınca diğer insanlar benim üzerime geldiği için kendimi korumak adına bıçağı arka cebimden çıkarttım. Ortamdan kurtulmak için kapıya doğru yöneldim. Kimseyi göstererek bıçak sallamadım, kimseyi tehdit etmedim. Arka cebimden çıkardığım bıçağı linç edilmekten kurtulmak için elime aldım. Metrodan inerken onlara hakaret ederek karşılık verdim. Bu sırada herkes bana bağırıyordu. Ben bana tekme atan ve hakaret eden bayanın ismini burada öğrendim."

"Metroda bulunan kimseyi tanımıyorum. Metrodan tek başıma indim, suçlamaları kabul etmiyorum. Maskeyi takmayan bayan ile bana tekme atan bayan ile annesinden şikayetçiyim"

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Kadıköy metrosunda elinde bıçakla anne ile kızına tehdit ve hakaretler savuran şüpheli E.Y., 'silahla tehdit', 'basit yaralamaya teşebbüs', 'halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit' suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Emrah Y., cezaevine gönderildi.

MASKE UYARISI BIÇAKLI SALDIRIYA DÖNDÜ
Tartışmanın çıkış noktasının aslında kendisiyle alakalı olmadığını belirten Senanur Damgacı ise, olayın ardından yaptığı açıklamada, metroda bir kadının cilt rahatsızlığı sebebiyle maskesini biraz indirdiğini, saldırganın ise kadına hakaret ederek söylenmeye başladığını belierterek şöyle konuştu:

"Karşısındaki kadın cevap vermedikçe adam daha fazla üzerine gitmeye başladı. Biz de saldırgan kişiyi kadının üzerine gitmemesi konusunda uyardık. Sonrasında olay bize döndü."