Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya'da başlayan karın doğuya hareketiyle Orta Karadeniz bölgesinin soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirtti.

Yağışların yağmur şeklinde başlayıp 6 Ocak Cumartesi günü sabah saatlerinde kara dönüşeceğini anlatan Asar, "Yağışlar kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Hayatı olumsuz etkileyecek şekilde kar örtüsü oluşturacak. Yağışla hava sıcaklılarının düşmesi, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi ve denizde fırtına olması beklenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yoğun kar yağışının kendisini hissettireceğini bildiren Asar, "Yoğun kar yağışlarının kuzeyli kuvvetli rüzgarla birlikte rüzgara açık alanlarda yer yer tipiye dönüşeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların hissedilir derecede azalması, pazartesi gününden itibaren tekrar yükselerek mevsim normallerine dönmesi beklenmektedir" ifadesini kullandı.

Karın arkasından fırtına geliyor

Asar, Karadeniz'de yarın öğle saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğudan 7-9 kuvvetinde fırtına beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumartesi ve pazar günleri Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6-8, yer yer 7-9 kuvvetinde fırtına beklenmektedir. Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın oluşturacağı başta hava ve kara trafiğinde aksamalar olmak üzere buzlanma, görüş mesafesinin düşmesi, çatı çökmesi, ağaç devrilmesi, denizci ve balıkçıların denizlerdeki fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." (AA)