Günlerdir uyarıları yapılan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına gece saatleri itibariyle Marmara Bölgesi'nin genelinde etkili olmaya başladı. İstanbul'da öğle saatlerinden önce yağmurun etkisini artıracağını ve sel ve su baskını tehlikesinin yüksek olduğu vurgulanıp vatandaşın dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu ile Muğla, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (30-50 kg/m²) olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Muğla, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerindeki yağışların yerel olarak kuvvetli (30-50 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


YAĞMUR NE ZAMAN DURACAK?


Yağmurun İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde saat 18.00'e kadar etkili olması beklenirken saat 18.00'den sonra yağışlı havanın yerini parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor.


İSTANBUL °C, 18°C


Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


İZMİR °C, 23°C


Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


ANKARA °C, 24°C


Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı