Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre Afrika'dan gelen çöl tozları nedeniyle bazı bölgelerde çamur yağışı bekleniyor. Vatandaşın çamur yağışı nedeniyle hazırlıklı olması gerektiği belirtildi.

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğini ifade eden MGM, bazı bölgelerde yağışın etkisini göstermesi halinde toz taşınımının çamura dönüşeceğini tahminlerine ekledi. İşte, MGM'den alınan bilgilere göre bölgelerden güncel hava durumu bilgileri
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini açıklayan MGM, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun batısında fırtına yaşanabileceği hususunda uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin uyarıları arasında toz taşınımı ve çamur da yer aldı.

MARMARA BÖLGESİNDE SAĞANAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Batı bölgelerimizden başlayarak Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI VE ÇAMUR YAĞIŞI UYARISI

Batı bölgelerimizden başlayarak Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.