Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminleri, yaşanması olası şiddetli yağış, fırtına, dolu, kar gibi doğa olaylarını bildirerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağmur ve kar uyarısı yaptı. Meteorolojiden yapılan açıklamada Hatay çevrelerinde yağmur, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerin ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Şırnak, Siirt, Bitlis, Malatya, Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli için bugün (28 Ocak) ve yarın için sarı uyarı yaptı.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ülkenin bugün (Cuma) batı bölgelerden başlayarak yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisine girmesine bağlı olarak, soğuk hava dalgasının, Pazar (23.01.2022) günü şiddetini artırarak batı ve İç bölgelerde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz) önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİYE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, (Adıyaman hariç) Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.