Nisan ayı sıcaklıkları mevsim normallerinde devam ederken Meteoroloji'den flaş bir açıklama geldi. Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor. Bugün Marmara, Karadeniz ve Ege yağmura teslim olacak. Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de karla karışık yağmur etkisini gösterecek.


Cuma günü yurdun iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Bolu, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir'de kar etkisini gösterecek. Ankara'da kar yağışının yağmurla karışık olarak etkisini göstermesi bekleniyor.

Cuma günü başlayan kar, yurdun iç kesimlerinde Cumartesi günü de etkisi gösterecek. Yurdun doğusunda ise gökgürültülü sağanak yağışlar hakim olacak. İstanbul'da kapalı bir hava yaşanacak. Yağmur ise beklenmiyor.

YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNDE

Meteoroloji'den yapılan uyarı şöyle: Ülkemizin uzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların; Bugün (08.04.2021) günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın yüksek kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde,

İÇ ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI

Cuma (09.04.2021) gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kar, Cumartesi (10.04.2021) günü İç Anadolu'nun güneyi ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; Cuma ve Cumartesi günleri Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; Marmara ve Kuzey Ege'de Perşembe gününden, batı, iç ve kuzey kesimlerde Cuma (09.04.2021) gününden itibaren, hissedilir derecede (6 ila 12) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak ile kar yağışları, buzlanma ve olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

VALİLİKTEN UYARI

Valilikten yapılan açıklamada, "İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin raporuna göre; bölgemiz soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Trakya'dan başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada 3 gün boyunca yağış durumu şu şekilde belirtildi: Bugün Marmara (Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) çevrelerinde genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Cuma günü bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Cumartesi günü Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı

Rüzgarın ise, Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği ifade edildi.Hava sıcaklıklarının ise perşembe gününden itibaren hissedilir derecede (6 ila 10) azalacağı önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi beklendiği kaydedilirken, "Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği sağanak ve yer yer kuvvetli sağanak yağışlar ile kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.