Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Marmara ve Trakya'nın doğusu, Ege'nin kuzey ve doğusu, (Mersin hariç) Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Samsun, Aksaray, Niğde, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ve Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

5 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

6 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ