Kaos için Ankara’dan yola çıkan Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün amacı İstanbul’a yaklaştıkça netleşiyor. FETÖ’cü bir zanlının annesinin isyan çağrısı yaptığı yürüyüşe Kandıra’dan HDP’de katılacak. Provokasyonlarla süslenen şovun finali ile 15 Temmuz haftasında…

FETÖ ANNESİ DÜĞMEYE BASTI

Kılıçdaroğlu’nun, Berberoğlu’nun MİT ihanetinden tutuklanmasının ardından başlattığı yürüyüşün her kilometresinde yaşananlar amacın kaos olduğunu ortaya koyuyor. Yürüyüşün 13. gününde Kılıçdaroğlu’na eşlik eden bir FETÖ zanlısının annesi, “Sokağa inin, acıma duygusu olmasın’ çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından provakasyon aberleri art arda geldi.

ÖNCE GÜBRE ARDINDAN MERMİ

CHP liderinin, yürüyüşün 13’üncü gecesini geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanının önüne bir kamyondan hayvan gübresi döküldü. Dün de yürüyüş kortejinde yol üzerindeki bir mermi dikkat çekti. Yürüyüşe katılanlar merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını iddia edildi.

HDP KANDIRA’DAN KATILIYOR

İstanbul’a yaklaştıkça gerilimin artırılmaya çalışıldığı yürüyüşe Kandıra’dan HDP’nin de katılacağı açıklandı. HDP'nin teröre destekten vekilliği düşürülen eski eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Kandıra Cezaevi’nde bulunuyor. Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir" diye konuştu.

ZAMAN ZAMAN PROVOKASYONLAR OLUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun, Adalet Yürüyüşü'nün 13'üncü gecesini geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanının önüne bir kamyondan gübre döküldü. Sözde “Adalet Yürüyüşü”nü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’de yola gübre dökülmesiyle ilgili olarak, "Zaman zaman protestolar oluyor ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak" dedi

Konakladığı Kalıcı Konutlar Yolu mevkisinde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 14. gününe geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provakasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşe katılan vatandaşlar hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz, güzel bir örnek olması açısından son derece önemli" diye konuştu.

YÜRÜYÜŞTE MERMİ GERGİNLİĞİ

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş kortejinde yol üzerindeki bir mermi dikkat çekti. Yürüyüşe katılanlar merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını söyledi

Düzce çıkışına 500 metre kala grupla birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu'nun önünde yolda bir tabanca mermisi olduğu görüldü. Saat 10.15 sıralarında Kılıçdaroğlu'nun 10 metre önünde yerdeki tabanca mermisinin farkedilmesi üzerine polisler, hemen etrafını çevirip önce fotoğrafını çektiler. Ardından mermiyi yoldan aldılar. Bu sırada basın mensuplarının görüntü çekmeye çalışması sırasında küçük çaplı bir kargaşa yaşandı. Yürüyüşe katılanlar merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını söyledi. Kısa süreli bir duraklamanın ardından yürüyüş normal şekilde devam etti.

FETÖ’CÜ KADINDAN SOKAK ÇAĞRISI

CHP'nin düzenlediği sözde ‘Adalet Yürüyüşü'ne, FETÖ'den tutuklanan bir zanlının annesi de katıldı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdüğünü ifade eden kadın, açık bir şekilde çağrı yaparak sokakların karışmasını istedi. Kimseye merhametinin kalmadığını söyleyen FETÖ'cü kadın, sokağa inenlerde acıma duygusunun olmamasını istedi.

AHMET TÜRK YÜRÜŞÜYE KATILACAK

Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne, Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde katılacaklarını söyledi

Türk, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edip bir süre yürüyeceğini belirterek, 'Sağlığım uzun yürüyüşe el vermiyor ama arkadaşlarla görüşüp yürüyüşe Kandıra'dan itibaren destek vermeye planlıyoruz' dedi. Yürüyüşe, HDP'nin vekilliği düşürülen eski eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kaldığı Kandıra Cezaevinin bulunduğu Kandıra'dan katılacaklarını söyleyen Türk, 'Partideki arkadaşlarla görüştük. Günü kararlaştırıp ona göre hareket edeceğiz" dedi.

PKK'DAN KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA

Ahmet Türk, "Yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlunu ziyaret edeceğiz. Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim' dedi. Öte yandan PKK terör örgütünün elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün doğru bir adım olduğunu savunuşmuştu

KAOSA YURT DIŞI DESTEĞİ ARANIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Brüksel’de Türkiye’yi şikayet etti. AB yetkililerinin Türkiye hakkındaki eleştirilerine de alkış tuttu.

KAPI KAPI DOLAŞIP ŞİKAYET ETTİ

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZE SEMPATİ VAR’

Yılmaz, CHP’nin yürüyüşüne karşı büyük bir sempati olduğunu bir kere daha gördüğünü ifade ederek, "Bizim herhangi bir talebimiz olmadı. Bu tamamen bir bilgilendirme ve buradaki siyasi havayı koklamaktan ibaret. AB'de Türkiye'yle ilgili son derece negatif bir hava var. Üyeliğin durdurulması konuşuluyor" dedi.