Siyonistler, Müslümanların ilk kılbelesi ve Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'den sonraki üçüncü haremi olan Mescid-i Aksa'da ölçüm yapmaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Müslümanların Kudüs ziyaretine izin vermeyen Siyonist İsrail, böylece yalnızlaştırdığı Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını daha da artırdı.

Surlarla çevrili eski şehir bölgesi haricinde Batı Şeria ve Kudüs'ün diger mahallelerinden de Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtlayan Siyonist İsrail, böylece Mescid-i Aksa'yı savunmasız bırakmayı amaçlıyor.

TAPINAK YAPMAK İSTİYOR

144 dönümlük Mescid-i Aksa'nın Kubbetussahda bölgesine tapınak yapmayı planlayan Siyonist İsrail, bunun için ölçüm yapmaya başladı. Tarihte var olduğunu iddia ettiği tapınağın bütün malzemelerini Burak Duvarı bölgesinde hazır bulunduran İsrail, bir oldu bittiye getirerek Mescid-i Aksa üzerine tapınağı kondurmak istiyor. Siyonist İsrail bunun için Kubbetussahra bölgesinde ölçüm yapmaya başladı.

MESCİD-İ AKSA

Mescid-i Aksa, İsrail işgali altında bulunan Kudüs şehrindeki 144 dönümlük bir araziden oluşuyor ve Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yer yüzüne yapılmış ikinci mescid olarak da bilinen Mescid-i Aksa, Müslümanların Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den sonraki en mübarek üçüncü mescidi.