Piyasada hızlı trafik... Doların 4.50 lirayı aşmasıyla Merkez Bankası devreye girdi. Merkez Bankası önce yazılı açıklama yaparak piyasada oluşan sağlıksız fiyat oluşumlarını takip ettiğini ve gerekli adımları atacağını duyurdu. Dolar 4.45 liraya kadar geriledi. Ardından devreye Mehmet Şimşek girdi piyasa ekonomisinin tek uygulanabilir seçenek olduğuna dikkat çekti. Dolardaki yükselişe son darbeyi ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüceğinin açıklanması vurdu. Bu üç adım doları 10 kuruş geriletmeyi başardı. Dolar şu an 4.40 lira seviyelerinde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini bildirdi.

TCMB'den, piyasa gelişmelerine ilişkin yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

SÜRPRİZ ZİYARET

Az önce Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Ayrıca görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da az sonra AK Parti Genel Merkezi'ne geleceği öğrenildi.