ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerikan Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da görüştü.

TRUMP'IN ÇEKİNGEN TAVIRLARI GÖZDEN KAÇMADI

Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşme öncesinde Trump ve Merkel gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Bu açıklama sırasında Trump'ın tavırları gözden kaçmadı. Dünya basınına geçilen görüntülerde Merkel rahat ve mutlu davranırken Trump çekingen hareket ediyor. Çekilen bir kare ise görüşmeye damga vurdu. Merkel'in bacak bacak üstüne atıp rahat tavırlarla Trump'a bakarak güldüğü, Trump'ın ise çekingen tavırlarla yere baktığı kare sosyal medyada çok konuşuldu.

"ALMANYA İLE ÇOK ORTAK NOKTAMIZ VAR"

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı. ABD Başkanı Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi ve Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediğini belirtti.

TRUMP MERKEL'E TEŞEKKÜR ETTİ

NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel'le paylaştığını belirten Trump, NATO'yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Merkel'e teşekkür etti.
Radikal terörizmi yok etme kararlığını vurgulayan Trump, Merkel'le ticari konuları da görüşeceklerini ve "tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini," söyledi.