MHP eski milletvekili Akşener, partiden "usulsüz" bir şekilde ihraç edildiği gerekçesiyle karara ihtiyati tedbir konulmasını istedi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Akşener, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, partiden ihraç kararına ihtiyati tedbir konulmasını istedi.

Dilekçesinde, 19 Haziran 2016 tarihli MHP 6. Olağanüstü Kurultayı'na giden süreci özetleyen Akşener, değiştirilen ya da kaldırılan eski tüzük maddelerine göre işlem yapılamayacağını belirtti.

Akşener dilekçesinde, "Bilindiği gibi partilerin en üst ve kesin karar organının büyük kongre olduğu ve büyük kongrede alınan kararların derhal yürürlüğe girdiği, yasa ve tüzük hükmü olduğuna göre, 19.06.2016 tarihinde yapılan MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongresinde alınan kararlarla birlikte eski tüzük maddelerinin derhal yürürlükten kaldırılıp, kabul edilen maddelerin de MHP Tüzüğü'nün 119. maddesine göre oylandığı anda ayrı ayrı ve derhal yürürlüğe girmesi mutlak bir gerçektir. 19.06.2016 tarihinden sonra, MHP 2009 Tüzüğü'nün değiştirilen maddelerine göre hiçbir işlem yapılamayacağı apaçık ortadadır." ifadelerine yer verdi.

Takip eden süreçte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının "yetki ve görevi olmadığı halde" tüzüğün yasaya ve anayasaya aykırı olup olmadığının inceleneceğini açıkladığını öne süren Akşener, aynı başsavcılığın, 2009 Tüzüğü'ndeki "antidemokratik ve anayasaya aykırı" bir madde olan "Merkez Yönetim Kurulu, eşitlik ilkesine ve demokrasi esaslarına uygun şekilde gerek gördüğü hallerde ve yerlerde üye kayıtlarının iptaline ve yeniden yazımına karar verebilir." düzenlemesine yönelik Anayasa Mahkemesine başvurmadığını kaydetti.