Güvelik kaynaklarına göre 9 askerin şehit olduğu hain saldırı şöyle gerçekleşti: Teröristlerden arındırılan bir köyün yakınındaki 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birlikleri, öğle saatlerinde kendilerine doğru gelen 70-80 kişilik sivil grup üzerine alarma geçti. Grup havaya yapılan uyarı atışı atışına rağmen durmadı.

KALABALIKTAN ÇIKTILAR

Kalabalığın ilerleyişini sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timinin grubu durdurmak için harekete geçti. Kalabalığa yaklaşan time sivillerin arasından el bombaları atıldı. Köyde gizlenen PYD/PKK'lılar da silah ve roketlerle saldırıya geçti. 16 kişilik timden 9 asker şehit düştü. Saldırıya müdahaleye giden helikopterin kırıma uğradı, 2 pilot şehit oldu

40 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜLER

Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye döndü. 40 civarında PYD/PKK'lı terörist yardıma giden komandolar tarafından etkisiz hale getirildi. Diğer teröristler ise kaçtı. Havadan ve karadan yoğun ateş altına alınan bölge, birkaç saat sonra tamamen teröristlerden temizlendi. Mehmetçik bölgedeki diğer tuzakları etkisiz hale getirdi.

CENNETE UĞURLADIK

Afrin'de şehit düşen kahramanlar dua ve gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehitler için düzenlenen törenlere milyonlar akın etti. Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş Mersin'in Anamur ilçesinde, Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman İzmir'de, Uzman Çavuş Hüseyin Şahin de Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi. Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz Hatay'ın Erzin ilçesinde,41 yaşındaki Uzman Çavuş Serdar Ege Eskişehir'de, Uzman Çavuş Halis Koca Adana'nın İmamoğlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan ise memleketi Adıyaman'da defnedildi.