Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kendisini maske yorumu yüzünden sosyal medyada eleştiren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'na sert sözlerle tepki gösterdi. Ceyhan, "Seni adam yerine koyup cevap vermezdim ama" diyerek bir açıklama yayınladı. Çilingiroğlu ise "Üzerimde emeğiniz yok, dediklerinizde yanıldınız" diyerek sözlerini savundu.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan arasında tartışma sosyal medyaya damga vurdu.

"BU NASIL ENFEKSİYON KONTROLÜDÜR HOCAM?"

Çilingiroğlu, Ceyhan'a yönelik olarak, "Mehmet hocam, önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz, şimdi takın diyorsunuz. Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım? Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öyle mi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür hocam?" ifadelerini kullandı.

"BİLİMİ GÖBEK ATMAK SANAN BİRİNİN MEZUNİYETİNE KATKIDA BULUNDUYSAM ONDAN UYANIRIM SADECE"

Ceyhan ise Çilingiroğlu'na "Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan ünvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan uyanırım sadece." yanıtını verdi.