Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'li yetkililerle görüştüğünü ve AKP'ye katılacağını iddia etti.

TV100'de yayınlanan "Gündeme Dair" programında iddiayı dile getiren Barış Yarkadaş, "Ergenekon operasyonlarında tutuklanan ve kamuoyunun 'Teğmen Çelebi' olarak tanıdığı bir süre önce CHP'den istifa etti, Memleket Partisi'ne geçti.

Muharrem İnce'yle de bazı anlaşmazlıklara düşünce Memleket Partisi'nden de istifa etti. Mehmet Ali Çelebi son 20 gündür, önce Cumhur İttifakı'nı öven bazı paylaşımlarda bulundu, ardından bazı AKP milletvekilleriyle fotoğraf vermeye başladı" diye konuştu.

Yarkadaş'ın iddiaları sonrası sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Çelebi, iddiaları kesin bir dille yalanlamadığı gibi tam olarak doğrulamadı. Fakat Çelebi'nin paylaşımlarında Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yakarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiği görüldü. Ayrıca Çelebi, altılı masayı da eleştiri yağmuruna tuttu.

Çelebi'nin paylaşımları şöyle:

"Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!"