Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet alacaklar için zamandan tasarruf sağlanacak yeni bir uygulama başlattı. Motorlu taşıt sürücü kursları aracılığıyla yılda yaklaşık 3 milyon kişi sertifika sahibi oluyor.

Sertifikalar, özel motorlu taşıt sürücü kurslarınca düzenlenerek il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerince kontrol edildikten sonra imzalanarak kursiyerlere dağıtılıyor. Kursiyerler, bu sertifikalarla birlikte nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine giderek sertifikalarının ehliyet halini almasını bekliyorlardı.

İŞLEMLERDE KOLAYLIK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV A.Ş.'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetinin e-Devlet Kapısı Entegrasyonu' projesiyle işlemlerde daha büyük kolaylık olacak.

Bugün başlayan projeyle kağıt tasarrufu sağlanacak, imza için zaman kaybı yaşanmasının ve en önemlisi de sahte sertifikalandırma engellenmiş olacak.