Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Marmaray’ın zamna kazandıran kumbara olduğunu belirterek, “Marmaray, 130 milyon yolcu taşıdı. Her bir yolcu için 1 saat kadar zaman tasarrufu sağlandığı düşünülürse, bugüne kadar 130 milyon saat zaman tasarrufu sağlanmış oldu." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, bugüne kadar İstanbul nüfusunun 8 katı, Türkiye nüfusunun 2 katına yakın yolcu taşıyan Marmaray'ın ülkeye sağladığı katkıların saymakla bitmeyeceğini söyledi.

Marmaray'ın yolculara önemli ölçüde zaman tasarrufu sağladığını vurgulayan Yıldırım, projenin çevreye salınan zararlı gazlardaki azalmadan, boğaz köprülerindeki trafikte azalmaya kadar birçok olumlu etkisinin bulunduğunu anlattı.

"Zaman kazandıran kumbara"

Yıldırım, İstanbul Boğazı'nda bir yakadan diğerine seyahat süresini 1 saatten 4 dakikaya düşüren Marmaray ile her seyahat için yaklaşık 1 saatlik zaman tasarrufu sağlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Marmaray, 130 milyon yolcu taşıdı. Her bir yolcu için 1 saat kadar zaman tasarrufu sağlandığı düşünülürse, bugüne kadar 130 milyon saat zaman tasarrufu sağlanmış oldu. "Boğaz köprüleri trafiğinde 9 milyon araç azalma var"

Boğaziçi Köprülerinde 9 milyon araçlık azalma

Marmaray'ın faaliyete geçmesiyle İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayan Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerini kullanan araç sayılarında önemli düşüşler olduğunu kaydetti.

Yıldırım, 2014'te Boğaz köprülerinden 150 milyonun üzerinde araç geçtiğini, 2015 yılında ise bu sayının 141 milyon civarında gerçekleşerek, ilk kez boğaz köprüleri trafiğinde 9 milyon araçlık azalma görüldüğünü ifade etti.