Galatasaray’ın Marcao transferi, Chaves Kulübü’nü resmen ihya etti. Portekiz ekibi Atletico Paranaense’den 900 bin euro karşılığında kadrosu kattığı genç savunma oyuncusunu Cim Bom’a 4 milyon euro’ya satan Portekiz ekibi için bu transfer tarihe geçecek değerdeydi.

Çünkü Chaves, Marcao transferiyle kulüp tarihinin rekorunu kırdı. Brezilyalı stoper, bugüne kadar kulübün en yüksek bonservisle elinden çıkardığı isim oldu. Oyuncu satışı konusunda haklı bir üne sahip olan Porto ve Benfica gibi Portekiz ekiplerinin ekiplerinin tersine, bu konuda ciddi bir etkinliği bulunmayan Chaves’te ilginç bir istatistik de ortaya çıktı.

3 milyon kazanmış

Marcao transferinden elde edilen 4 milyon euro, Chaves’in bugüne kadar sattığı tüm oyuncuların toplam bonservisinden elde ettiği miktarın üzerine çıktı. Marcao’dan önceki en pahalı transfer, iki sene önce Braga’ya 1.4 milyon euroya verilen Rafael Assis’ti. Chaves Kulübü’nün bugüne kadar sattığı oyunculardan elde ettiği toplam geliri ise 3 milyon euroda kaldı.

Parasını katladı

Galatasaray’ın Portekiz ekibi Chaves’ten 4 milyon euroya transfer ettiği Marcao, kazancını da 5.6’ya katladı. 22 yaşındaki futbolcunun Portekiz’de yıllık 150 bin euro kazandığı belirlendi. Aylık 15 bin euro elde eden oyuncu, Galatasaray’da ortalama yıllık 850 bin euro alacak. Brezilyalı futbolcu 3.5 sene sarı-kırmızılı formayı giyecek.

3: Marcao 24 maçta formasını giydiği Chaves takımında 3 gol atarken, tüm kulüplerinde toplam gol sayısı 5 oldu.