Manisa Kırkağaç'ta 14.26'da 4,8 şiddetinde deprem oldu. Depremin derinliği 11.8 kilometre olarak açıklandı. AFAD da depremin büyüklüğünü 4,8 olarak duyurdu. Deprem İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerde de hissedildi.

Deprem paniğe neden olurken, can kaybı ve hasar olup olmadığına dair açıklama yapılmadı. Depremin hissedildiği merkez üssüne yakın mahalle sakinleri ise ciddi hasar olmadığını belirtti.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği depremin ardından, "Saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir" açıklamasını yaptı.

KIRKAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Depremin ardından Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz açıklama yaptı:

"Biraz önce kuvvetli bir deprem oldu. Şu anda arazide dolaşıyoruz. Bize herhangi tehlike durumuna dair bir durum vuku bulmadı."

MUHTARDAN 'HASAR VAR' AÇIKLAMASI

Alifakı Köyü Muhtarı Burhanettin Top depremle ilgili açıklama yaptı:
"Herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Ama evlerimizde hasar var. O konuda vatandaşımız tereddütlü. Önceki depremde hasar olan binalardaki çatlaklar biraz daha açıldı. Şu an can kaybımız olmadığına şükrediyoruz."

22 Ocak'ta Manisa Akhisar'da 5,4 şiddetinde deprem olmuştu. Ancak deprem uzmanları, bu depremin de fay hattının Kırkağaç olduğunu duyurdu.

"YENİ DEPREMLER BEKLENEBİLİR"

Prof. Dr. Hasan Sözbilir korkutan depremin ardından açıklama yaptı: 5,4 depreminde kırılan fayın Kırkağaç fayından olduğu anlaşıldı. Kırkağaç fayı Akhisar fayıyla bağlantılı. Benzer büyüklüklerde yeni depremler beklenebilir.

"TETİKLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Elazığ'daki fay, Doğu Anadolu fayı üzerinde gerçekleşti. Batı Anadolu'dakiyle herhangi bir bağlantısı yok. Herhangi bir tetikleme söz konusu değil.

BURSA DA SALLANDI!

Öte yandan Kandili'nin verilerine göre Bursa'da merkez üssü Nilüfer olan 3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin derinliği 4.6 kilometre olarak ölçüldü.