Malatya'nın Kale ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02.03'de Kale ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.0, merkez üssünü de Pütürge ilçesi olarak açıkladı.

NTV'ye konuşan Kale Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ayaz mahalle ve köylerden alınan bilgilere göre olumsuz bir durum olmadığını belirtti.

VALİDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ekiplerin sahada olduğunun altını çizen Baruş, "Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok. Ekiplerimiz Kale ile Pütürge ilçelerinde ve bağlı köylerinde incelemelerini sürdürüyor" dedi.

Vali Baruş, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Depremin merkezine en yakın mahallesinde, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Depremin merkezine 2,73 kilometre mesafedeki Çanakçı Mahallesi'nin Muhtarı Metin Bozkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burası depreme en yakın yerleşim alanı. Depremin bulunduğu alana yaklaşık 3 kilometre mesafedeyiz. Çok şükür şu ana kadar can kaybımız yok. Vatandaşlarımız çadırda kalıyor. Jandarmamız da gelip sordu, bu son depremden dolayı sıkıntımız yok. Önceki depremden (24 Ocak) dolayı evlerimiz çok hasar gördü, 91 konut ağır hasarlı" ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ'DA 6 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Kale ilçesinin sınır olduğu ve 24 Ocak'ta 6,8'lik depremin yaşandığı Elazığ'da kuvvetli hissedilen deprem nedeniyle birçok kişi sokağa çıktı.

"BATIYA DOĞRU BİR HAREKET Mİ VAR?"


Twitter'dan mesaj paylaşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Batıya doğru bir hareket mi var?" sorusunu sordu.