MAK Danışmanlık 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum anketi sonuçlarını İSTİKLAL'e açıkladı. MAK’ın referandum anket sonuçlarına göre EVET % 53, HAYIR % 37, KARARSIZ % 10 oldu.

MAK Danışmanlık'ın 25 Şubat - 2 Mart 2017 tarihleri arasında 'Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum Araştırma Sonuçları'nı açıklandı. MAK Danışmanlık'ın referandum anketi sonuçları verilerine göre EVET % 53, HAYIR % 37, KARARSIZ % 10.

MAK'ın "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlar ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti 52,66, CHP 24,45, MHP 13,35, HDP 7,78, diğer parti ve bağımsız adayların ise 2,22 de kaldığı görülüyor. Anket sonuçlarının en dikkat çeken yanı ise HDP'nin barajın altında kalması.

MHP SEÇMENİN YARISINDAN FAZLASI HAYIR DİYOR

Referandumda EVET diyeceğim diyen seçmenin partilere göre dağılımı incelendiğinde Ak Parti'li seçmenin %93, CHP'li seçmenin % 2, MHP'li seçmenin %40, HDP'li seçmenin % 5, Diğerleri kategorisinde ele alındığında TBMM dışında kalmış partileri tercih edeceğini beyan eden seçmenlerin de % 45 i EVET diyeceği anket sonuçlarında görünüyor. Herkesin merak ettiği MHP seçmeninin halen yarısından fazlası HAYIR yönünde görüş belirtmektedir.