İngiliz polisinin, başkent Londra'nın merkezindeki Oxford Circus metro istasyonunda bir olaya müdahale ettiği açıklandı.

İngiliz Ulaştırma Polisi (BTP), güvenlik yetkililerinin olaya "terör bağlantılı bir olaymış gibi" müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

Polis açıklamasında, yerel saatle 16.37'de (TSİ 19.37) metro istasyonunda ateş sesleri duyulması üzerine polise yardım çağrısında bulunulduğu aktarıldı.

Polis, silahlı polis memurlarının olaya müdahalede bulunduğunu ve ne yaşandığını tespit etmek üzere çalıştıklarını bildirdi.

Açıklamada, "Bir yolcuyla ilgili olayı incelerken Oxford Circus İstasyonu kapatıldı. Şu aşamada sadece bir kadının istasyondan çıkarken hafif şekilde yaralandığını haber aldık. Başka yaralı ya da ölü haberi gelmedi" dedi.

Oxford Caddesi'nde silah sesleri duyulmasına ilişkin Londra polisi"Birkaç el ateş edildi, şu anda can kaybı yok" ifadelerini kullandı.

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, istasyonun kapatıldığını ve bölgenin güvenlik kordonu altına alındığını duyurarak, vatandaşların bölgeye gitmemesi çağrısında bulundu. Trenlerin de bu istasyonda durmadığı ve istasyonun boşaltıldığı aktarıldı.

Polis ayrıca, Oxford Circus'tan bir sonraki istasyon Bond Street istasyonunun da kapatıldığını duyurdu.

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da bölgeye 3 itfaiye aracı ile 15 itfaiye erinin gönderildiği belirtildi.

Oxford Circus civarında bulunanların sosyal medya platformlarında yaptıkları paylaşımlarda ise halkın panik içerisinde kaçıştığı iddia edildi.

Oxford Circus istasyonu, kentin ünlü alışveriş alanı Oxford Caddesi ve eğlence mekanları üzerinde bulunuyor.