Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif savaş alanına dönüştü.

İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu saldırılarda 178 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 88'inin Kudüs'teki hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiği aktarıldı.

Saldırıların ardından Türkiye'den art arda sert tepkiler geldi.

KILÇDAROĞLU: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZLE YÜREKLERİMİZ BİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!

AKŞENER: ŞİDDETLE KINIYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize, İsrail polisinin gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyorum.

DAVUTOĞLU: KUDÜS NAMUSUMUZDUR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Kudüs onurumuz, Kudüs namusumuzdur! Bir çok konuda ihtilaf etsek bile Kudüs için birleşelim.

Tüm siyasi liderlere çağrımdır...

BABACAN: KARDEŞLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Mescid-i Aksa'ya İsrail güvenlik güçleri tarafından ibadet sırasında yapılan saldırıda yaralanan tüm Filistinli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

KARAMOLLAOĞLU: HAK ETTİKLERİ KARŞILIK VERİLMELİDİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Bu insanlık dışı olay karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Hiç vakit kaybetmeksizin, Cuma gününe, Ramazan ayına, Kudüs şehrine ve Mescid-i Aksa'ya aynı anda saldıran işgalcilere, bir an evvel hak ettikleri karşılık misliyle verilmelidir.

ÖZCAN: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Kudüslü Müslümanların namaz kıldıkları esnada ses ve gaz bombalarıyla Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı, zulmü bir kez daha tescil etmiştir. Bu provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tarihte olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz.