Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvurularına ilişkin sonuçlar, başvuru yapan üniversitelilerin erişimine açıldı. Peki, KYK burs başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

2018-2019 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin, burs ve kredi başvurularının sonuçları açıklandı. Burs ve kredi sonuçlarına "https://sonuc.kyk.gov.tr/" adresinden ulaşabilecek. İşte, KYK burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama ekranı...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri 21 Ekim'e kadar başvurularını tamamlamıştı. Öğrencilerin günler süren heyecanlı bekleyişi son buldu. KYK burs ve kredi sonuçları "https://sonuc.kyk.gov.tr/" internet adresinden ilan edildi. Adaylar, gerekli bilgileri girerek kendilerine ait burs ve kredi başvuru sonucunu görüntüleyebilir.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ