İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik kayyum atamaları kapsamında Derik Belediye Başkanlığına getirilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, belediye binasında Kürtçe tabelanın kaldırıldığı iddiasına ilişkin, "İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Bu iki tanesi yenilemek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak" dedi.

Vatandaşlara hizmet için bu göreve atandığını ve görevini en iyi şekilde yerine getireceğini söyleyen Safitürk, binada Kürtçe tabelaların kaldırıldığı iddialarının doğru olmadığını anlattı:

"Belediye hizmet binamızda Kürtçe tabelalar yerinde duruyor. İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Sadece iki tanesi yenilemek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak. Şu anda çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda asılacak. Kürtçe bizim dilimiz."

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde belediye binasındaki Kürtçe tabelanın indirilmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun işgüzârlık olduğunu ve tabelanın geri asılması talimatı verdiğini ifade etmiş, "Kürtçe bizim dilimizdir" demişti. Tabela aynı gece yerine asılmıştı.

Kaynak: Yeni Akit