Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Elazığ hayvan pazarlarındaki hareketlilik artmaya başladı. Kurbanlık satıcılarının günler öncesinden hazırlandığı pazarda, kurbanlık almak isteyen pek çok vatandaş, sabahın erken saatlerinde hayvan pazarına gelmeye başladı. Besiciler ile kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasındaki pazarlıklar da kıran kırana geçiyor. Anlaşmazlık halinde ise bazen ara bulucular araya girerek orta yolun bulunmasını sağlıyor.

Pazarlık sonucu keçi alan Vezir Karakaya, "Ben canlı kiloya 16 lira verdim. Satıcı 18 dedi. En son araya girenlerle 17 buçuğa anlaştık. Piyasalara bakılacak olursa çok fazla bir rehavet yok. Etin kilosu 35 liranın üzerinde. Bu sene ticarette en fazla yük ağırlaştıran durum yem fiyatları. Yem fiyatları yüksek olunca esnaf da malı ucuza veremiyor" dedi.

Pazarlık sonucu kurban için büyükbaş hayvan aldığını dile getiren Ali Köçkören ise, "Pazarlık yaptık. Hayvana 5 bin 500 lira istedi. Getir götür derken 5 bin 200 liraya anlaştık. İki tarafa da hayırlı uğurlu olsun. Her iki taraf da memnun. Normaldi. Kurbanlıklar çok da pahalı değil. Geçen seneye göre aynı fiyatta sayılır" diye konuştu.

Hayvanına dün 5 bin 500 lira verdiklerini ve kendisinin vermediği ifade eden İsmet Yıldırım ise, bugün 5 bin 200 liraya sattığını aktardı.