BESLENME alışkanlıklarının tatillerde, özellikle de bayramlarda
çok değiştiğini söyleyen Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Kurucularından Dt. Göker Taşkınsu, Kurban Bayramı tatilinde çok
fazla tüketilen kırmızı etin yanında tatlı ve hamur işi
yiyeceklerin de sıkça tüketildiğinin altını çizdi ve ağız ve diş
sağlığı açısından sorun olabilecek konuya ilişkin önemli
açıklamalarda bulundu.
Ağız ve diş sağlığının aksatılmasında ortaya çıkabilecek sorunları
en aza indirmek için dikkat edilmesi gereken 8 nokta olduğunu
söyleyen Dt. Taşkınsu, bunları şöyle sıraladı:
- Dişlerde bulunan mevcut çürüklerin ağrıya neden olabileceği düşünülerek bayram öncesi gerekli diş tedavileri yapılmalıdır.
- Ağız hijyenine çok dikkat edilmelidir.
- Ana öğünler mümkün olduğunca oluşturulmalı böylece ağız bakımı da daha etkili yapılabilir.
- Etin sık ve fazla tüketimine bağlı olarak dişlere ve diş arası boşluklara sıkışabileceği ve buna bağlı olarak ağız kokusu problemleri yaratabileceği akılda tutulmalı.
- Diş aralarına sıkışan gıda atıkları kürdan vb. gibi sert aletlerle ilgili alanlardan uzaklaştırılmaya çalışılmamalı ve diş etlerine zarar verilmemeli.
- Tatlı tüketimine bağlı olarak dişlerin çürümeye karşı dayanıksız kalacağı unutulmamalı