Emekli ikramiyesi konusunda vatandaşların araştırmaları devam ediyor. İlk olarak 2018 yılında ödenmeye başlanan ve yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılan emekli ikramiyesinin bu yıl ilki Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırıldı. Kurban Bayramına sayılı günler kala emekli ikramiyesinin bu yıl içerisindeki ikinci ödemesi ise Kurban Bayramından önce hesaplara yatırılacakç 13,5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren Bayram ikramiyesi konusunda detaylar netleşmeye başladı. Peki Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak?


KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ HANGİ TARİHLERDE HESAPLARA YATIRILACAK?

Kurban Bayramı bu yıl 20-24 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. 19 Temmuz tarihinin arefe günü olması nedeniyle ikramiyelerin bir hafta öncesinde yani 12-16 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. İlk olarak 2018 yılında verilmeye başlanan emekli ikramiyesi 3 dönemdir 1.000 TL olarak hesaplara yatırılıyordu. Bu yıl yapılan 100 TL'lik zam ile birlikte Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara 1.100 TL yatırılmıştı.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.


Vefat eden emeklilerin ikramiyeleri maaş alan dul ve yetimlerine ödenecek. Ödemeler maaş hisselerine göre yapılacak. Yüzde 75 oranında maaş alan bir eşe 750 lira ödenecek. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak.