Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan Anadolu Atatürk Lisesi'nde toplumu infiale sürükleyen görüntüler ortaya çıktı. İnfiale neden olan görüntülerde, bir lise öğrencisinin Kur'an-ı Kerim'e tekme attığı görülüyor. Bir öğrencinin havaya fırlattığı Kur'an'a bir başka öğrenci röveşata atarrken, olayı görüntüleyen diğer öğrenciler ise gülüyor.

MÜFETTİŞLER DEVREDE

İSTİKLAL'in konuyla ilgili görüştüğü yetkililer, müfettişlerin devreye girdiğini, savcılığın ise konuyla ilgili olarak soruşturma başlattığını bildirdiler.

SON 20 YILDA UÇURUMA SÜRÜKLENDİK

Antalya Serik'te ortaya çıkan Kur'an'a tekme atma görüntüleri, önceki gün Bursa'da yaşanan okulda dansöz oynatma vakası, okul önlerini mesken tutan uyuşturucu satıcıları, TikTok ve İnstagram gibi mecralarda hiçbir ahlaki kural tanımadan mahremiyetin ifşa edilmesi AK Parti iktidarında toplumun manevi olarak bir uçuruma sürüklendiğinin somut göstergesi olarak değerlendiriliyor.

ATEİZM VE DEİZM YAYGINLAŞIYOR

Yapılan araştırmalarda ateizm ve deizmin gençler arasında her geçen yıl yaygınlaştığı görülüyor. AK Parti'nin 2002'de iktidara geldi yıl doğan bir çocuk, AK Parti iktidarlarında büyüdü ve şu an üniversite sıralarında. Eğitim müfredatına hakim olan laikçi anlayış ve AK Parti iktidarının sadece zenginleşmeyi hedefe koyması toplumun ahlaki zaafiyete düşmesinin önemli nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.