Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, İstanbul'da Conrad Istanbul Bosphorus otelinde yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle kulüplerin yaşadığı ekonomik zorlukların toplantının en önemli konusu olduğunu aktardı.

Salgın sonrasında kulüplerin gelir kaynaklarında önemli azalmalar olduğunu dile getiren Sepil, yayıncı kuruluş Beinsports'un kulüplere yapacağı ödemelerde henüz netlik olmadığını belirtti. Sepil şunları söyledi:

'Anadolu kulüplerinin gelirlerinin en önemli kısmı olan televizyon gelirlerinde henüz netlik yok. Bu konuda yetkili mercii olan federasyon, Beinsports ile görüşmelerini sürdürüyor. Şimdiye kadar kulüpler avansı aldığı için operasyonlarını daha kolay ve daha akıllı bir şekilde yönetiyordu. Bu konu henüz netleşmediği için kulüplere bir avans gelmedi. Federasyon görüşmelerini sürdürüyor. Beklentimiz sürecin en kısa sürede sonlandırılması. Kulüpler Birliği Vakfı olarak aynı noktada duruyoruz. Kontrat ne diyorsa bizim hakkımız odur. Gerekli ödemenin yayıncı kuruluş tarafından yapılmasını bekliyoruz. Umudumuz bu sürecin en kısa zamanda sonlandırılması.'

'STATLARIN BELLİ BÖLÜMLERİNİN AÇILMASINI TALEP EDECEĞİZ'

Kulüplerin salgın döneminde maç günü gelirlerinden de mahrum kaldığını anlatan Sepil, 'Yayıncı kuruluş dışında maç günü gelirleri de çok önemli kulüplerimiz için. Beklentimiz maçların yüzde yüz seyircili başlaması değil. Birçok Avrupa ülkesinde ligler başladı. Belli oranda az da olsa seyirci alınmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile konuyu görüşüp, en azından statların belli bölümlerinin, örneğin localar gibi alanların kulüplere gelir getirebilmesi için açılması talebinde bulunacağız' dedi.

Amatör branşlar için yapılan harcamaların vergi iadesinin geçen sene alınamadığını aktaran Mehmet Sepil, 'Geçen sene bu ödemeleri kulüpler alamadı ama Sayın Maliye Bakanımızla geçen hafta yaptığımız toplantıda bu ve bunun benzeri konularda düşüncelerimizi ilettik. Bunun da en kısa süre içinde hayata geçeceğini duyuyoruz. Bu da kulüpleri ciddi olarak ferahlatacak. Sayın Bakanımız da toplantımızda bizi dikkatle dinledi' diye konuştu.

'DEVRE ARASINA KADAR GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM'

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini bırakmak istediğini söyleyen Sepil, 'Başkanlık zorlu bir görev. Görevi yürütmek için bir başkanın zamanını tamamen buraya ayırması gerekiyor. Bunu uzun süre yapamayacağımı seçimden önce de başkanlara söylemiştim. Devre arasına kadar değişiklik yapmanın doğru olmadığını takdir ettiler. Devre arasına kadar görevime devam edeceğim. İkinci yarıda yeni başkan göreve gelecek' ifadelerini kullandı.