İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nden tarihi bir karar çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Uluslararası hukuka, hakkaniyete sahip çıkan tüm ülkeleri KudüsFilistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum” çağrısının ardından Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti ilan edildi

ARTIK GEÇ KALAMAYIZ

Bölgede ve Kudüs'te barışın ancak herkesimden, her milletten, her inançtan, ahlaklı, dürüst ve adil insanların çabasıyla sağlanacağına işaret eden Erdoğan, "Buradan uluslararası hukuka, hakkaniyete sahip çıkan tüm ülkeleri Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum. Artık daha geç kalamayız diyorum. İslam ülkeleri olarak başkenti Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin Devleti talebinden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ZULME DESTEK VEREMEYİZ

“İşgal eden ile işgal edilen arasında tarafsız kalmak zulme destek vermektir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “İslam ülkeleri olarak Filistin devletinin diplomatik sahada tam temsili konusunda daha güçlü bir irade ortaya koymalıyız. Bugün buradan bunun çıkması gerekmektedir. Vicdan sahibi, gelecek nesiller adına mesuliyet sahibi herkesin maddi ve manevi tüm imkanlarını Kudüs için seferber etmesini istiyoruz.”

HİÇBİR HÜKMÜ OLAMAZ

Erdoğan, “İşgal altında olan Kudüs’le ilgili ilgili böyle bir kararın açıklanmasının hiçbir hükmü olamaz. ABD’yi attığı bu son derece yanlış, provokatif ve hukuk dışı adımdan bir an evvel geri dönmeye davet ediyoruz. Bu adımla kendini barış sürecinde diskalifiye eden, arabuluculuk vasfını tamamen yitiren Amerika'nın yerine uluslararası toplumun tamamından dünya barışı ve istikrarı için sorumluluk üstlenmelerini bekliyoruz" diye konuştu.