Merkeziyetsiz finans dünyası yeni bir soygun haberiyle çalkalanıyor. Harmony Protocol isimli merkeziyetsiz kripto para ağına hack saldırısı sonrasına 100 milyon doların çalındığı doğrulandı.

Blockchain'e gerçekleştirilen saldırının ardından kapsamlı bir araştırma başlatıldığı belirtilirken, hackingin Horizon köprüsünde gerçekleştiği bildirildi.

100 MİLYONLUK ZARAR

shiftdelete.net'in haberine göre, Harmony'nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, suçlunun profili henüz belirlenmiş değil.

Fakat platform, hırsız olduğuna inandığı bireysel bir kripto para cüzdanını işaretledi.

Harmony hack girişiminin detayları araştırılıyor olsa da, ilk rapora göre çeşitli tokenler kullanarak köprüden 11 transfer gerçekleştirildi.

BİTCOİN KÖPRÜSÜNÜ ETKİLEMEDİ

Horizon'un geliştiricisi olan Harmony, istismarın Bitcoin köprüsünü etkilemediğini ve müşterilerine ait varlıkların güvende olduğunu belirtti.

Twitter'dan yapılan açıklamada, 'Suçluyu belirlemek ve çalınan fonları geri almak için ulusal makamlar ve adli tıp uzmanlarıyla birlikte çalışmaya başladık' denildi.

SALDIRGANIN CÜZDANINDA SAKLANIYOR

100 milyon dolar değerinde olan kripto paraların büyük bir kısmı hala saldırganın cüzdanında saklanıyor.

Ancak hırsız, Uniswap aracılığıyla ETH'ye dönüştürmeye başladı ve farklı kripto para birimleri kullanarak 11 işlem gerçekleştirdi.

BLOKLARINI BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Kripto dünyasında oldukça popüler olan Horizon ağı, Harmony protokolünü Ethereum ve Binance Smart Chain gibi diğer ağlarla bağlama yeteneğine sahip.

Ayrıca Harmony blockchain ve ağı arasında kripto para, itibari para ve NFT transfer edilmesini mümkün kılıyor.