Alparslan Kuytul liderliğindeki Furkan Vakfı'na bağlı bir grup Adana'da açık havada namaz kılmak isterken polisler tarafından gözaltına alındı. Furkan Vakfı tarafından yapılan açıklamada 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izni doğrultusunda açık alanlarda sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak teravih namazını eda etmek isteyen Furkan gönüllüleri, polis ekiplerinin biber gazlı müdahalesine maruz kaldı. 11 Furkan gönüllüsüne Teravih namazı kıldıkları için biber gazı sıkan emniyet memurları, ayrıca tartaklayarak gözaltına aldıkları Furkan gönüllülerine 1750 lira idari para cezası da kesti' denildi.

Emniyet güçlerinin fiziki müdahalede bulunduğu öne sürülen açıklamada, 'Hiçbir şiddet eğilimi göstermeyen Furkan gönüllüleri, darp edilerek ters kelepçe ile gözaltına alındı. Üstelik Namaz kılan 11 kişinin polis tarafından acımasızca darp edildiğini duyarak emniyet önüne gelen Furkan gönüllülerinden çok sayıda kişi de darp edilerek gözaltına alındı' iddiasında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, şöyle denildi: 'Sosyal mesafe gözetilerek müslüman olsun olmasın namaz kılınmasına müsaade eden halihazırda bir çok ülke olmasına rağmen, Türkiye de ibadet etmek isteyenlere akıllara zarar verecek derecede bir müdahalede bulunulması, ülkenin giderek otoriter, baskıcı ve din düşmanı insanların eline bırakıldığının apaçık bir göstergesi olmuştur.

Sadece açık alanda namaz kılmak isteyen savunmasız bir grup Furkan gönüllüsüne orantısız güç kullanarak acımasızca müdahalede bulunulmasını şiddetle kınıyor, namaz kılanları ve her türlü hayrı engellemek isteyen zalimleri Allah'a havale ediyoruz.'

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Vakfın ve Furkan gönüllülerinin sosyal medya hesaplarından gözaltı olayına ve daha sonrasındaki protestolara ilişkin görüntüler paylaşıldı.

POLİS: ALPARSLAN HOCAM SİZLERE MÜDAHALE ETMEK İSTEMİYORUZ

Polisin 'Alparslan hocam' diye hitap ettiği Kuytul'a ve grubuna 'Ramazan ayındayız ve başkalarının hakkını gasp ediyorsunuz bu şekilde. Sizlere müdahale etmek istemiyoruz. Lütfen buradan derhal ayrılın' diyerek kalabalığı dağıtmaya çalıştığı, Kuytul'un da dahil olduğu grubun ise 'Çin taraftarı polis istemiyoruz' ve 'Doğu Türkistan olmayacağız' şeklinde sloganlarla polislere karşılık verdiği görüntülere yansıdı.

NE MASKE NE MESAFE!

Paylaşılan görüntülerde, Furkancıların fiziksel mesafe kurallarını dikkate almadıkları, bir çok kişinin maske dahi takmadığı görüldü. Bazılarının ise kameranın kendilerini çektiği sırada maskelerini takmaları dikkat çekti.

'BAYRAM'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MÜSLÜMANLARA İHANETTİR'

Öte yandan, Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul ise, koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda uygulanacak sokağa çıkma yasağının 'İslam'a ve Müslümanlara ihanet' anlamına geldiğini iddia etti.

Kuytul, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım' ifadesini kullandı. Bir sonraki paylaşımda da sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına eleştirilerini sürdüren Kuytul, 'Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek, İslam'a ve Müslümanlara ihanettir' dedi.