Koronavirüs vakalarının en fazla görüldüğü İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlere getirilen araç giriş-çıkış yasağının ilk yansımaları önümüzdeki hafta görülecek. Uzmanlar, Türkiye'ye yayılan virüsün yüzde 60'ının İstanbul kaynaklı olduğunu belirtirken, araçlara getirilen bu yasaktan sonra, Anadolu'da gerileme beklendiğini dile getiriyor.

Koronavirüs nedeniyle İstanbul dahil 30 büyükşehir ve Zonguldak'a araç giriş-çıkış yasağı 4 Nisan'da başlamıştı. 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağı da yine 4 Nisan'da uygulamaya girmişti. Her iki yasağın, virüsün yayılmasına yönelik ilk yansımasının nisan ortasında ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kaynakları, seyahat yasağının sıkı bir şekilde uygulanması ile birlikte nisan ortasından sonra Anadolu illerinde virüsün yayılmasında gerileme olacağını düşünüyor.

YÜZDE 60 İSTANBUL ÇIKIŞLI

Bakanlık yetkilileri, Anadolu'daki virüs vakalarının yüzde 60'ının İstanbul çıkışlı olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye'de virüsün görüldüğü 11 Mart'tan sonra, binlerce kişinin İstanbul'dan memleketlerine gittiği belirtilmiş ve virüsün de bu yolla Anadolu illerine yayıldığı kaydedildi.