Koronavirüs her geçen gün dünyadaki yayılımını artırırken birçok ülke bu durumdan ekonomik anlamda olumsuz etkileniyor. Bu ülkelerden biri de; virüsün en çok görüldüğü ülkelerden olan Almanya. Koronavirüs salgınının hem insani hem de ekonomik hasarlarını gidermek için harekete geçen Alman hükümeti, ekonomik stratejisini belirledi.

Buna göre, başvuru yapan bütün vatandaşlara detaylı sorgulama yapılmaksızın ikametgah ve kişisel bilgilerin kayıtlı olması durumunda banka hesabına para gönderilerek doğrudan yardım yapılıyor. Yardım miktarı ise 900 Euro olarak belirlendi. Kirada oturan vatandaşların da düşünüldüğü bu yardım paketinde, aynı evde yaşayan aile fertleri için tek kira hesabı dikkate alınıyor. İkinci ve üçüncü şahıslar için ise 490 Euro yardım yapılıyor.

BAŞKA OLANAKLAR DA MEVCUT

Para yardımının yanı sıra bir takım başka olanaklar da mevcut kılındı. Bu olanakların arasında ucuz toplu taşımadan yararlanma, bütün müze ve kütüphanelerden ücretsiz olarak yararlanma hakkı da yer alıyor.

MERKEL HÜKÜMETİ O TAVSİYELERİ UYGULUYOR

Angela Merkel hükümeti, koronavirüs salgınıyla mücadelede ülkenin 129 yıllık geçmişe sahip Robert Koch Enstitüsü'nün tavsiyelerini uyguluyor.

Enstitünün başkanı Prof. Dr. Lothar H. Wieler, bu hafta yaptığı açıklamada, "Henüz bu salgının başındayız" dedi.

Wieler, "Önlemlere disiplinli bir şekilde uymak zorundayız. Virüsün yayılmasını önlemekte her yurttaşa, her birimize görev düşüyor. Virüsün seyri bizim elimizde" çağrısında bulundu.

(istiklal.com.tr)