Halk arasında 1. ve 2. boğaz köprüleri olarak bilinen ve hizmete açıldıkları günden itibaren tek yönlü ücret alınan Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih sultan Mehmet Köprüsü'nün artık çift yönlü ücretli olduğu ortaya çıktı.

Yıllardır sadece Avrupa'dan Asya'ya geçişlerde alınan ücretin ne zamandan beri çift yönlü alınmaya başlandığı bilinmezken 2017 yılında bu yönde bir soruya dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan "çift yönlü ücret alınmıyor" şeklinde cevap vermişti, Ancak dikkatli sürücülerin ödedikleri ücretleri kontrol etmesi, gerçeğin hiç de "tek taraflı" olmadığını ortaya çıkardı.

AYNI GÜN GEÇİŞ OLURSA...

Yıllardır devam eden sadece Avrupa'dan Asya'ya geçişlerde ücret uygulaması şimdi sadece aynı gün içinde köprülerin kullanılmasıyla gerçekleşiyor. Farklı günlerde her iki yönde de köprüyü kullanan sürüceler ise çift yönlü tarife ile karşılaşıyor. Sabah kalkıp Avrupa'dan Asya'ya geçen bir sürücü aynı gün içinde geri dönerse tek ücret tarifesi ödüyor. Aynı sürücü aynı gün geçmeyip sonraki günlerde geri dönerse bu sefer geri dönüş ücreti de ödemek zorunda kalıyor.

KÖPRÜLERDEKİ ÜCRET TARİFESİ ŞÖYLE

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki tek yönlü ücret tarifeleri şöyle;

1. sınıf araçlar yani aks aralığı 3.20 m'den küçük iki akslı araçlar 10,50 TL
2. sınıf araçlar yani aks aralığı 3.20 m ve 3.20 m.'den büyük ukome kararı gereğince geçebilen ve geçemeyen her türlü iki akslı araçlar 13,50​ TL
3. sınıf araçlar yani 3 akslı her türlü araçlar 29,50 TL
4. sınıf araçlar yani 4 ve 5 akslı her türlü araçlar 58,75 TL
5. sınıf araçlar yani 6 ve yukarı akslı araçlar 78,25 TL
6 sınıf araçlar yani motosikletler 4,25 TL