Süper Lig'in 14. haftasında Gaziantep FK ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Gaziantep Kalyon Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 3-2 kazandı.

İç sahada oynadığı 6 maçın 4'ünü kazanan ve 2 kez berabere kalan Gaziantep FK, ligin flaş takımlarından Konyaspor karşısında da iç sahadaki iyi grafiğini sürdürmeyi başardı.

4'te 4 yaparak Antep deplasmanına çıkan Konyaspor, 7. dakikada Guilherme'nin penaltısıyla 1-0 öne geçti. 18'de Caulker, duran topta yapılan ortaya iyi yükselerek ön direkte fileleri havalandırdı: 1-1.

GAZİANTEP MUHAMMET İLE ÖNE GEÇTİ

52. dakikada Muhammet Demir yaklaşık 2 aylık aranın ardından golle tanıştı. Mendyl'nin sol çizgiye inip içeriye çevirdiği topta Konyaspor stoperlerinin boş bıraktığı Muhammet, takımını 2-1 öne geçirdi.

HAKEM OFSAYT, 'VAR' GOL DEDİ

Konyaspor geriye düştükten sonra beraberlik golünü aradı ve bunu da 72. dakikada buldu. Serdar Gürler'in sağ kanattan savunmanın arkasına sarktığı pozisyonunu devamında Cikalleshi'nin sert şutunda Günay topu kontrol edemedi ve skor 2-2'ye geldi. Ancak yan hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırınca VAR odası beklendi. Fırat Aydınus'un orta noktayı göstermesiyle Konyaspor beraberliği getiren golün sevincini gecikmeli de olsa yaşadı.

SON SÖZÜ FIGUEIREDO SÖYLEDİ

86. dakikada maçın galibini belirleyen gol geldi. Mendyl son kanattan çizgiye öyle hızlı indi ki rakibi kendisine yetişemedi ve ikinci golde olduğu gibi ön direğe yerden pasını gönderdi. Figueiredo yaptığı vuruşla kaleci Sehic'i çaresiz bırakıp maçın skorunu 3-2 olarak belirledi.

Bu sonucun ardından Gaziantep FK 18 puanla 12. sıraya yükselirken, bu sezon 2. kez yenilen Konyaspor da 26 puanda kaldı.

Ligin 15. haftasında Konyaspor 6 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de sahasında Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Gaziantep FK da aynı gün aynı saatte Göztepe deplasmanına çıkacak.