İlk saldırı, dün saat 21.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Kerim Dede Mahallesi Topraklık Caddesi'nde bulunan 27 yaşındaki Mehmet Elagöz B.'ye ait kahvede meydana geldi. İddiaya göre, 28 yaşındaki Umut Gündüz, arkadaşları işsiz, 31 yaşındaki Muammer Çınar ve 22 yaşındaki Mehmet K. ile birlikte aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Mehmet Elagöz B.'ye ait kahveye, tabanca ve tüfekle ateş açtı. Şans eseri saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Mehmet Elagöz B. de polise haber verip Umut Gündüz'ün kahvesine ateş açtırdığını bildirdi. Polis ekipleri verilen adreste 20 boş kovan ve fişek bulurken saldırı ile ilgili Gündüz ve arkadaşlarını bulmak için çalışma başlattı.

Mehmet Elagöz B., 1 saat sonra Gündüz ve arkadaşlarının içinde bulunduğu 42 DOT 83 plakalı minibüsün merkez Selçuklu İlçesi Demiryolu Caddesi'nde hareket halinde olduğunu öğrenince harekete geçti. Mehmet Elagöz B., arkadaşları 27 yaşındaki Murat Y., 20 yaşındaki Ramazan Ç. ve İbrahim Y. ile birlikte Demiryolu Caddesi'nde Gündüz ve arkadaşlarının bulunduğu minibüsün önünü kesip, aracı çapraz ateşe aldı. Gündüz ve arkadaşların da karşılık vermesi üzerine silahlı çatışma çıktı. Çatışmada Gündüz kaçtı. Kolundan yaralanan arkadaşı Mehmet K. de kaçarken kısa sürede polis tarafından yakalandı. Baş ve vücudunun 4 yerinden yaralanan Muammer Çınar olay yerinde öldü.

Saldırıyı düzenleyen Mehmet Elagöz B. ve arkadaşları da 42 CRL 74 plakalı otomobille kaçtı. Sevk edilen polis ekipleri, 20 boş fişek ve kovan buldu.

İKİNCİ PUSU

Umut Gündüz'ün çatışmadan kurtulup kaçtığını öğrenen Mehmet Elagöz B., Gündüz'ün merkez Karatay İlçesi Doğuş Mahallesi Orkide Sokak'taki bir arkadaşının evine gidebileceğini göz önüne alarak yeniden evin yakınında pusu kurdu. Mehmet Elagöz ve arkadaşları, Umut Gündüz, aracından indiği sırada yeniden çarpaz ateşe aldı. Vücudunun 6 yerine isapet eden mermilerle yaralanan Umut Gündüz, öldü. Gündüz'ün aracında inceleme yapan polis, araçta 2 tüfek, 1 tabanca ile 3 kutu dolu mermi buldu. Yapılan incelemede olay yerinde 25 boş fişek ve kovan bulundu.

ÇATIŞMADAN SONRA TESLİM OLDULAR

Mehmet Elagöz B. ve arkadaşları, saldırıdan 20 dakika kadar Fatih Polis Merkezi'ne gidip teslim oldu. Mehmet Elagöz B., kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Herkes haddini bilecek" dedi. Polis, olaylarda kullanılan 6 tüfek ile 3 tabancaya el koydu. Ayrıca araçlarda yapılan incelemelerde 4 kutu kullanılmamış mermi ele geçirdi. 'Yaralama, yağma, örgüt kurmak, tehdit' gibi suçlardan poliste suç kaydı bulunan şüphelilerin sorguları sürüyor.

Umut Gündüz öldürülmeden 8 saat önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabında silah figürleri içinde, "Yapılan her kahpeliğe bir ziyaret borcum olsun" yazısını paylaştığı dikkat çekti.