13 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan dolu boş kadro değişikliği cetvellerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı kadrolarında da düzenleme yapıldı. Yapılan değişiklik sonrası Komiser yardımcıligina Terfi edenlerin rütbe terfilerine dair bir düzenleme yapılması isteniyor.


'Konuya ilişkin Mecliste bir kanun teklifi yapılması gerekiyor'


Emniyet teşkilatı mensupları polisler, her türlü suç ile mücadelede en ön safta mücadele ediyorlar. Sosyal medya üzerinden verilen destek ile zorlu çalışma şartları içinde görevini icra eden başpolis rütbesinden, komiser yardımcılığı rütbesine terfi eden emniyet mensuplarının rütbe değişikliği yasasına ilişkin bir düzenleme talebi gündeme getirildi.


Komiser yardımcılığına 'Terfi edenlerin rütbe terfilerine dair bir düzenleme bekleniyor'

Sosyal medya üzerinde yapılan söz konusu destek kampanyasina ilişkin birçok vatandaş Mecliste bir çalışma yapılarak konuya ilişkin yasal olarak düzenleme yapılması gerektiğini beyan etti.

Yürütülen kampanyada birçok kişi ; Değerli devlet büyüklerimizin desteği ile 2011 yılında hayata geçen Başpolislik rütbesinde geçen sürenin Terfi ettikleri rütbelerinden sayılarak komiser yardımcılığı rütbesine yükselen tüm personele geçen 10 yılın karşılığı olan rütbenin verilmesi istendi.

Söz konusu personeller konuyla ilgili ;

Baspolis ve kıdemli baspolis rütbelerine dair kadrolarin iptal edilmesine müteakip sınava tabi tutularak liyakat çerçevesinde kazanan personeller Komiser yardımcısı rütbesine terfi etmiştir. Terfi eden Komiser yardımcıları yapılacak yasal bir düzenleme ile Baspolis ve Kıdemli baspolis rütbesinde geçen sürenin bulundukları rütbe süresine sayılarak terfi beklediklerini beyan etmektedir.