MÜGE BEZİRCİ’NİN HABERİ

15 Temmuz sonrası zoraki Yenikapı’ya giderek uzlaşma mesajı veren Kılıçdaroğlu, daha sonra FETÖ’nün ‘kontrollü darbe’ iddiasına sarıldı 16 Nisan’daki referandum öncesi de ılımlı mesajlarla takiye yapan CHP, sonrasında ise FETÖ’nün ‘diktatör’ hakaretinin organize seslendiricisi oldu

FETÖ’nün kumpas kasetleri ile CHP’nin genel başkanlık koltuğuna oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgüte diyet borcunu ödemeyi sürdürüyor. 250 şehit verdiğimiz 15 Temmuz’daki hain kalkışma sonrası zoraki Yenikapı’daki buluşmaya katılan Kılıçdaroğlu’nun uzlaşma fotoğrafını terk etmesi uzun sürmedi. Kılıçdaroğlu, çok geçmeden FETÖ’nün kontrollü darbe iddiasını sarıldı. Milyonların vatan için verdiği mücadeleyi anlamsızlaştırmaya çalışan CHP, örgütün kara propagandasının gönüllü savunucusu oldu.

REFERANDUMDA TAKİYE

CHP 16 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesinde ise, ılımlı mesajlar vermeye başladı. Referandumdan üç hafta önce Habertürk gazetesine röportaj veren partinin Grup Başkanvekili Engin Altay, “Siyaset müzakeredir, istişaredir. ‘Hayır’ çıkarsa parlamenter sistemin güçlendirilmesiyle ilgili bütün siyasi partiler güçbirliği yapabiliriz. Çoğunluk partisiyle konuşuruz” dedi. Altay, benzer sözlerini CNNTürk’te Ahmet Hakan’a da tekrarladı. Refarandum sonrası ise CHP’nin takiye yaptığının ortaya çıkması fazla gecikmedi.

16 NİSAN SONRASI ‘DİKTATÖR’

Millete, seçilmiş Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretler ardı ardına gelmeye başladı. CHP FETÖ’nün ‘Faşist diktatör’ söylemini seslendirmeye başladı. CHP son zamanlarda ise bu saldırıları organize hale getirdi. CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben ‘faşist diktatör’ diye hakaret ederek halkı sokağa çağırdı. Sonrasında yaşanan gelişmeler CHP’li başkanın bu hakaretlerinin münferit olmadığını ortaya koydu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın işin organize olduğunu gözler önüne serdi.

ERDOĞAN’A DİKTATÖR, ÖCALAN’A SAYGI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘şeddeli diktatör’ diye hakaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, geçen yıl HDP Kongresi’nde PKK marşı okunurken ayağa kalkmış, teröristbaşı Öcalan için saygı duruşunda bulunmuştu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SÖZCÜSÜ GİBİ

*Gezi’deki arkadaşlar özgürlüm mücadelesi veriyor.

*15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir.

*Asıl darbeyi 20 Temmuz’da iktidar yaptı.

*Hendekçi arkadaşlar Elçi’yi seviyorsanız…

*PKK niye silah bıraksın ki DEAŞ’la savaşıyor.

*PYD AB ile görüşen bir siyasi partidir.

*Rakka’ya gidecekmişiz. Şehitlerin hesabını kim verecek?

KASETLE GELEN KOLTUĞUN DİYETİNİ ÖDÜYOR

15 Temmuz sonrası zoraki Yenikapı’ya giderek uzlaşma mesajı veren Kılıçdaroğlu, daha sonra FETÖ’nün ‘kontrollü darbe’ iddiasına sarıldı

16 Nisan’daki referandum öncesi de ılımlı mesajlarla takiye yapan CHP, yine FETÖ’nün ‘diktatör’ hakaretinin organize seslendiricisi oldu

FETÖ’nün kumpas kasetleri ile CHP’nin genel başkanlık koltuğuna oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgüte diyet borcunu ödemeyi sürdürüyor. 250 şehit verdiğimiz FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain kalkışması sonrası zoraki Yenikapı’daki buluşmaya katılan Kılıçdaroğlu’nun uzlaşma fotoğrafını terk etmesi uzun sürmedi. Darbe gecesini CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent kerimoğlu’nun evinde saklanarak geçiren Kılıçdaroğlu, çok geçmeden FETÖ’nün kontrollü darbe iddiasını sarıldı. Partinin tüm yöneticileri organize bir şekilde, bu iddiayı her daim gündemde tutmak için yoğun caba harcadı. Milyonların vatan için verdiği mücadeleyi anlamsızlaştırmaya çalışan CHP, örgütün kara propagandasının gönüllü savunucusu oldu.

REFERANDUMDA TAKİYE

Aynı CHP 16 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesinde ise, ılımlı mesajlar vermeye başladı. Referandumdan üç hafta önce Habertürk gazetesine röportaj veren partinin Grup Başkanvekili Engin Altay, “Siyaset müzakeredir, istişaredir. ‘Hayır’ çıkarsa parlamenter sistemin güçlendirilmesiyle ilgili bütün siyasi partiler güçbirliği yapabiliriz. Çoğunluk partisiyle konuşuruz, “Siyasi ahlak ve etik yasasına niye karşı çıkıyorsunuz? Seçim barajını aşağı çekelim. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir seçim barajı yok” deriz. “Hayır” çıkarsa, bunu teklif eden de karşı çıkan da bir araya gelmek zorunda. Gerekirse tekrar Saray’a gideriz. Başbakan’la da oturup konuşuruz. Bir tane Türkiye’miz var, hepimizin Türkiye’si…” dedi. Altay, benzen sözlerini CNNTürk’te Ahmet Hakan’a da tekrarladı.

16 NİSAN SONRASI ‘DİKTATÖR’

Refarandum sonrası ise CHP’nin takiye yaptığının ortaya çıkması fazla gecikmedi. Millete, seçilmiş Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretler ardı ardına gelmeye başladı. CHP FETÖ’nün ‘Faşist diktatör’ söylemini seslendirmeye başladı. CHP son zamanlarda ise bu saldırıları organize hale getirdi. CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben ‘faşist diktatör’ diye hakaret ederek halkı sokağa çağırdı. 22 Ekim’de CHP Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçe Kongresinde konuşma yapan Eşkinat’ın ayaklanma çağrısı salonda büyük alkış aldı. “Hele bugün bir faşist diktatör var, altını çizerek söylüyorum, bedeli neyse bunun suçunu katlanarak söylüyorum. Bir Faşist diktatöre karşı, bu halkın ayaklanmasını, bu halkın şahlanmasını sağlayacak CHP’nin yerel yöneticileridir, milletvekilleridir, onun Genel Başkanındır. Ama her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partili üyeleridir” sözlerine "Cumhurbaşkanına hakaretten" soruşturma başlatıldı.

GENEL MERKEZ ONAYLI

Yaşanan gelişmeler CHP’li başkanın bu hakaretlerinin münferit olmadığını ortaya koydu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın sözleri Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretin parti yönetimi tarafından da onaylandığını gösterdi. Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ'ın Süleymanapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için kente gitti. CHP'li belediye başkanlarının 'Şamar oğlanı' olmadığını söyleyen Tezcan, "Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi-demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de" dedi.

KILIÇDAROĞLU BİR KEZ MİLLETTEN YANA OLMADI

KONTROLLÜ DARBE: Dürüst, yürekli bir Cumhuriyet Savcısı arıyoruz. 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra, bunun da ipliğini çıkaracağız yakında, herkes tanık olacak buna, binlerce mağdur yarattılar

20 TEMMUZ DARBESİ: 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra, 20 Temmuz'da gerçek darbe yapıldı. 20 Temmuz’da hiç kimsenin unutmaması lazım. Parlamentodan OHAL yetkisinin alındığı tarih.

GEZİ KALKIŞMASINA DESTEK: Hak ve özgürlük mücadelesini verenleri selamlıyorum.

HENDEKÇİ ARKADAŞLAR: Diyarbakırlı bunu istemiyor. Bu kentin sokaklarını ayırırsanız, barikatlar kurarsanız bu kabul edilemez, doğru değildir. Barikatları kuran arkadaşlara da kişilere de kim yapıyorsa onu bilmiyoruz tabi, siz Tahir Elçi'yi seviyorsanız onun vasiyetinin gereğini yapın, kaldırın."

PYD SİYASİ PARTİ: (Kılıçdaroğlu) PKK niye silah bıraksın ki? Onlar şu anda DEAŞ’a karşı savaşıyor. Teröre başvurmadığı sürece YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz. Teröre başvurmadığı sürece... Teröre başvurursa terör örgütü olarak tanımlarız.

(CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger) Ortada bir gerçek var. PYD bir partidir zaten. PYD, Rusya’da temsilcileri olan, hatta Avrupa Birliği ile devamlı görüşen bir partidir.

(CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu) PYD, Suriye'de kendi yaşamlarını korumaya çalışan kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir örgüt, yapılanma... Dolayısıyla bir örgütün de hangi kıstaslarla terör örgütü olabileceği hem Türkiye'deki mevzuatlarla tanımlanmış. Hem de uluslararası mevzuat... Uluslararası kurumlar var...

SURİYE’DE NE İŞİMİZ VAR: Efendim PKK’nın bizim güneyde boydan boya bir hat oluşturmasını engellemek için gittik oraya. İyi de sizin ta aşağılarda ne işiniz var? Rakka’ya gidecekmişiz. Bu şehitlerin hesabını kim verecek? Ortadoğu bataklığının içinde şu anda Türkiye. Türkiye’nin bu bataklıktan çıkmasının süresi en erken 9-10 yıldır.

ERDOĞAN’A DİKTATÖR, ÖCALAN’A SAYGI

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’a ‘şeddeli diktatör’ diye hakaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, geçen yıl HDP Kongresi’nde PKK marşı okunurken ayağa kalkmış, teröristbaşı Öcalan için saygı duruşunda bulunmuştu.