Ataşehir'de bir kafeye düzenlenen operasyonda, uyuşturucu temin ettiği ve polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden oyuncu Adnan Koç'un da aralarında 3'ü tutuklandı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "torbacı" olarak tabir edilen bir uyuşturucu satıcısının, dizi oyuncularının da arasında bulunduğu bazı ünlü isimlere para karşılığı uyuşturucu verdiği bilgisi üzerine başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan ve Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen 5 şüphelinin işlemleri tamamlandı.
Savcılıkça ifadesi alınan şüpheliler Ş.K. ve M.P'nin "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma", "gece vakti yağma", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından serbest bırakılmasına karar verdi.
"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde "Behram Paşa" rolünde oynayan Adnan Koç ile kardeşleri A.K. ve M.H.K ise ifadelerinin ardından bu suçlardan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Bu üş şüpheli nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
Öte yandan 5 şüphelinin "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerinin alındığı ve savcılık tarafından serbest bırakıldıkları öğrenildi.
"Kardeşim şüphelenerek kimlik kartına bakmak istedi"
Şüphelilerden Adnan Koç savcılıktaki sorgusunda zaman zaman uyuşturucu kullandığını belirterek, "Olay günü kardeşlerim ile mekanda otururken polisler geldi. Üzerimi aradılar. Kokaini buldular. Beni araca bindirdikleri sırada kardeşim M.H.K. şahıslardan şüphelenerek kimlik kartına bakmak istedi. Bu sırada kardeşimin elinden kimlik kartını çekerek aldılar. Ben de araçtan indim. Sonra şahıslardan biri belindeki silahı çıkardı. Ben ve kardeşim A.K., bu şahsı darp ettik" dedi.
"Şahıs beni darp etti ancak kendisine vurmadım"
"E.H. ile aramızda arbede yaşandı. Şahıs beni darp etti, ancak kendisine vurmadım" diyen şüpheli Adnan Koç, "Sonrasında kardeşlerim A.K. ve M.H.K. gelerek bana yardım ettiler. Bu sırada S. İsimli şahsın tabancası yere düşmüştü. Ben tabancayı yerden aldım. S. isimli şahsı kontrol altında tuttum. Bu sırada olay yerine beyaz bir araç geldi, o aracı da ağabeyim A.K. uzaklaştırdı. Bir süre sonra olay yerine resmi polis görevlileri geldi. Biz de sivil şahıslardan almış olduğumuz silahları kendilerine teslim ettik. Daha sonra bizi arkadan kelepçeleyerek karakola götürdüler. Bu şahısların sivil polis olduğunu bilmiyorduk” ifadelerini kullandı.
Adnan Koç ve kardeşleri polise direnmekten tutuklandı
Şüpheliler Adnan Koç, kardeşleri M.H.K., A.K. ile Ş.K. ve M.P., savcılık sorgularının ardından “uyuşturucu ticareti” suçundan serbest bırakıldı. Öte yandan şüphelilerden Ş.K. ve M.P., "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma”, “gece vakti yağma”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından serbest bırakılırken, Adnan Koç ve kardeşleri M.H.K. ile A.K. aynı suçlardan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Mahkeme sorguları tamamlanan şüpheliler, Adnan Koç ve kardeşleri M.H.K. ile A.K., "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma”, “gece vakti yağma”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın geçmişi
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "torbacı" olarak tabir edilen bir uyuşturucu satıcısının, dizi oyuncularının da arasında bulunduğu bazı ünlü isimlere para karşılığı uyuşturucu verdiği bilgisi üzerine başlatılan çalışma başlatılmıştı.
Şüpheliyi takip eden ekipler, torbacı Sinan Bozburun'un 15 Mart akşamı Ataşehir'de "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde "Behram Paşa" rolünde oynayan Adnan Koç'a uyuşturucu sattığını belirlemişti.
Ekipler, oyuncu Koç'un İçerenköy'de bir kafede 4 kişiyle buluştuğu sırada suçüstü operasyon düzenlemiş, operasyonda, polise mukavemet gösteren Adnan Koç ve 3 kardeşi ile 1 arkadaşı gözaltına alınmıştı.