Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş mağlubiyeti sonrası hakemlerden dert yandı.

İstediğimiz sonuçla ayrılamıyoruz. Nedenleri var. İğneyi kendimize batırıp çuvaldığızı başka yere batırmak için neden var mı onlara bakmalıyız." diyen Kocaman, "Beşiktaş, biraz daha temas şiddetini artırarak rakibi zorlayarak daha fazla sağ taraftan geleceklerdi. Biz de maç toplantısında Beşiktaş'la ilgili en fazla dikkat etmemiz gereken şeyler merkezde fazla top kaybı yapmamaktı. Yediğimiz iki gol direk buralardan geldi. Hem özgüveni kaybetmemize hem de bütün olarak baktığımızda biraz daha telaşlı takım havasında ilk yarıyı götürdük. Sonraki bölüm 2. yarıda oyuncu değişiklikleriyle biraz daha maçı sahanın her tarafında kora kor mücadele tarafına gittik. Eşitliği yakaladık. İlk iki golde olduğu gibi son dakikada bir golle yenildik. Bütüne bakılırsa Beşiktaş daha fazla pozisyon buldu ve kazanmaya daha yakın taraftı. Ayağımıza özellikle 2-2'den sonra fırsatlar geldi. Fakat başaramadık." dedi.

"KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL"

Kocaman, "Oyunla ilgili bir kaç daha şey söylenir ama şunu söylemek lazım. Ali Hoca'yla (Hakem Ali Palabıyık) ilgili aynı benzer temaslarda sonrada maçın son bölümünde maçı kaçırdı. Dengeyi kaçırdı. Bu atmosferde orantısal olarak kabul edilebilir bir durum. Akhisar maçı son dakikada 906+4'te net penaltı, yukarıdan bir şey gelmiyor. Trabzon maçında olmuyor. Malatya maçında gidip bakılmıyor bile. Ali Palabıyık'ın göremediğini var sayıyorum ama bir oyuncunun dizine gelen darbeyle düşmemek için çaba göstermesi ihlali olarak değerlendirilmeli." şeklinde konuştu.

KOCAMAN'DAN PENALTI İSYANI

"Bülent Yıldırım ile Abdulkadir Bitigen bakıp bakıp görmüyor." diyen deneyimli teknik adam, "Ya kör ya da art niyetli olmak lazım. Amir'in dizine Necip'in direk müdahelesi geliyor. Çok net pozisyon, penaltı. Beşiktaş bizden üstün oldu, itirazım yok. Atamadın, kabul ediyorum ama pozisyonda inceledim deniyor. Net darbe var. Tekrarlıyorum ama bir büyüyüğümüzün de söylediği gibi ayarlar meselesi. Ayarlanıp gidiyor. Suya yazı yazıyoruz. VAR diye sistem geldi. Oturuyorlar, oturdukları yerden gördüklerini vermiyorlar. Kaçıncı oldu bu. Göreve geldiğim andan itibarın 5. oldu. Amir'in dizine net darbe var. Görüp de vermiyorlar." ifadelerini kullandı.