Burdur'da 74 yaşındaki Naciye Teke, 53 yaşındaki kızı Aynur Gölhisarlı'ya böbreğini bağışlayarak kızının hayata tutunmasını sağladı.

Sekiz ay önce babasının öldüğü gün nefes darlığı sorunuyla hastaneye başvuran 53 yaşındaki Gölhisarlı'ya, böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Teşhisin ardından diyalize bağlı yaşamaya başlayan kadına organ nakli yapılmasına karar verildi.

Gölhisarlı'ya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde uygun böbrek bulunması için eşi ve annesi Naciye Teke'ye doku testi yapıldı. Araştırma sonucu anne Teke'nin dokularının kızına uyumlu olduğu belirlendi.

Bir ay önce Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde Doç. Dr. İsmail Demiryılmaz, Doç. Dr. Abdullah Kısaoğlu ve Doç. Dr. Özgür Dandin tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası anneden kızına böbrek nakli gerçekleştirildi.

"KIZIMIN GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLMESİNE RAZI OLAMADIM"

Anne Naciye Teke, kızının babasının öldüğü gün rahatsızlığının ortaya çıktığını belirterek, "Babasının kabrinin üstüne o gün toprak attık. Kızımla ilgili de böyle bir şey yaşamaya dayanamazdım. Duyar duymaz hemen böbreğimi verebileceğimi söyledim." dedi.

Sekiz çocuğunun olduğunu belirten Teke, "Kızımın gözümün önünde ölmesine razı olamadım. Bence bunu her anne düşünmeden yapmalı. Çocuklarım için gerekiyorsa bütün organlarım feda olsun." ifadelerini kullandı.

"ANNEMİN VERDİĞİ BÖBREKLE HAYATA BİR DAHA BAĞLANDIM"

Aynur Gölhisarlı da 7 ay diyalize bağlı yaşadığını söyledi.

Gölhisarlı, uygun doku arandığı zaman şaka mahiyetinde "annemin böbreğini alacağım" diye söylediğinin ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu şaka gerçek oldu. O dönemde annemin yanı sıra eşim de böbreğini bağışlamak için başvuruda bulunduğu halde annemin dokusu tuttu. Annem gözünü kırpmadan bana böbreğini verdi. Annemin bir parçasını içimde taşıyarak hayata tutunduğum için çok mutluyum. Herkesin organ bağışı için istekli olması gerekiyor. Nakil sonrası kendimi iyi hissediyorum.Türk doktorları organ nakli konusunda çok başarılı. Nakli gerçekleştiren tüm doktorlarımıza ve hastane personeline teşekkür ederim."