KARAR SİYASİ Mİ?

Baskında tüm resmi kurumların kapalı olduğu bir zamanın seçilmesi dikkat çekti. Vicdanlarda derin yara açan, talebeleri yataklarından kaldıran baskın sonrası Sadabat Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği'nden yapılan açıklamada, yıkıma gerekçe olarak binanın eski ve yıpranmışlığının gösterildiği ancak alınan raporlara göre binanın sağlam olduğu ifade edildi. Tüm bunlara rağmen yıkım kararının siyasi gerekçelerle alındığı yorumları yapılıyor.

Sadabad Talebe Yurdunun yıkım anı böyle görüntülendi

HUKUK TANIMAZLIK

Sadabat Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;

30 yılı aşkın bir zamandır hizmette bulunan derneğimize ait öğrenci yurdu binası, 31.10.2019 tarihinde saat 04:00 den itibaren Kağıthane Belediyesi tarafından yasal hiç bir bildirimde bulunulmaksızın yıkım emri vakisi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Buna gerekçe olarak ise binanın eski ve yıpranmışlığı ifade edilmektedir. Halbuki belediye tarafından kabul edilen sertifikalı kuruluşlar tarafından verilen raporlara göre öğrenci yurdu binamız sağlamdır. Bu rapor dikkate alınmayıp, devam eden mahkeme süreçleride beklenmeksizin her türlü hukuk ve usulun dışına çıkılarak 59 öğrenci ve personelimizin alelacele sabahın 04:00 biber gazı sıkılarak ve zor kullanılarak tahliyesi ve binanın yıkılması tamamen hukuk tanımazlıktır.

MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

59 üniversite öğrencisi, 12 personel ve 7 ailenin hiçbir tebligat yapılmaksızın, eşyalarını bile toparlamasına fırsat vermeden, tüm resmi kurumların kapalı olduğu bir zamanın gözetlenmek suretiyle mavğdur edilmesi hukuk ve vicdanları sızlatan bir durumdur.

Her bir zerresinde vatansever milletimizin yardımı bulunan bu hayır müessesesinin hukuk tanımaz yol ve usullerle yıkılması ve bunun vebalini önce rabbimize sonra da milletimizin derin idrakine havale ediyoruz.

ÖĞRENCİLERE İMKAN SAĞLIYOR

Anadolu'nun dört bir yanından maddi durumu yerinde olmayan öğrencilere imkan sağlayan böyle yurtların bu şekilde siyasi mülahazalarla yıkılması toplumun vicdanında derin yaralar açtı.