CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçirdiği operasyondan sonra ilk kez çıktığı partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu kendisine dava açan Yüksek Seçim Kurulu'na iki kere 'çete' dedi. CHP lideri aynı zamanda AKP'yi ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ziyareti temasları ile ilgili ağır eleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Orada görev yapan annelerin yürekleri atıyor.

Afrin operasyonu dolayısıyla Hükümet yetkilileri ABD’yi en ağır şekilde eleştirdiler. Egemen güçlerin buluştuğu yerde birilerinin oyuncağı olursanız kaybedersiniz. Bölge sadece bizim bölgemiz değil birden fazla egemen gücün birleştiği yer.

Tillerson geldi ortak bir açıklama yapıldı. Bu metinde ABD Afrin operasyonuna ‘açıkça destek veriyorum’ demiyor. PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini söylüyor. Verdikleri silahları geri almayacaklarını söylüyor. Böyle bir metnin altına ne gerekçe ile imza atıyorsun sen.

3,5 saatlik bir görüşme yapılıyor. Dışişleri Bakanı da orada, o da tercüman. Dışişleri Bakanlığı’ndan bir tek görevli bile yok. Tutanak tutulup tutulmadığını da bilmiyoruz.

Ama yine de Allah aşkına şu ABD ve Rusya’nın egemenliğinden kurtulun.

Satılan yargı, yargı değildir satılar hakim de hakim değildir. FETÖ'cü diye suçluyorlar; Yahu arkadaş FETÖcü diye polis buldun, hakim buldun, baklavacı buldun herkesi buldun bir tane siyasi bulamadın. Yahu bu aynı menzile yürüyenler nerde.

AYM Şahin Alpay ve Mehmet Altan için karar alıyor ama kimse ciddiye almıyor. Ahmet Şık'ın kitabı basılmadan toplatıldı FETÖ'ye karşı diye. Aynı Ahmet Şık şimdi FETÖ'den içerde. Ahmet Şık'ın ne günahı var? Mahkemede hakimin karşısında dik ve onurlu durduğu için içeride.