CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine yönelik FETÖ operasyonuna ilişkin, "Gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, gazeteler üzerine baskı kurulması, hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır." dedi.

Halkalı'da bulunan Sözcü gazetesini ziyaret edip, yetkililerle görüşen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün bayram olduğunu hatırlattı.

Gençlerle birlikte olmak ve bayramı kutlamak için bu sabah sokağa çıktıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Fakat sonradan bir haber aldık. Sözcü'ye yönelik yapılan operasyon... Sözcü bir halk gazetesi. Toplumun her katmanının dikkatle alıp okuduğu bir gazete. Baskılara boyun eğmeyen bir gazete. Dolayısıyla iktidarların pek de hoşuna gitmeyen bir gazete. Gerçek habercilik yapıyor. Onurlu, dik duruyor. Baskılara boyun eğmiyor." diye konuştu.

"Siyasi iktidarın sopası konumunda adalet dağıtılmaz"
Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi üzerinde baskı oluşturarak, yayın çizgisine müdahale edilmek istendiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, gazeteler üzerine baskı kurulması, hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır. Bugün yaşadığımız olay, bir dikta yönetiminin, Türkiye'de hangi olaylara imza atabileceğini bize göstermiştir. Diktacılara ve onun emrindeki yargıçlara açık ve net söylüyorum, adalet dağıttığınız ölçüde saygınlığınız artar. Siyasi iktidarın sopası konumunda adalet dağıtılmaz. Bu sadece adaleti yıpratır. Savcı olsun, hakim olsun. Savcılıklarını ve yargıçlıklarını yapsınlar. Siyasi otoritenin talimatıyla karar almak, gazetelere el koymak, gazetecileri gözaltına almak, tutuklamak 21. yüzyılın Türkiyesinin hak etmediği bir olaydır."

Ziyarette, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu ve Eren Erdem bulundu.

Milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, bazı gazete çalışanlarıyla birlikte, ellerinde Sözcü gazeteleriyle gazetecilere poz verdi.