CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de şehit düşen er Tunahan Doktur'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hakkari'de teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Doktur'un ailesini, Kazan ilçesi Kayı Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu, anne Dilber, baba Mustafa ve kardeş Şevki Mete Doktur ile görüştü.

Şehidin ailesine başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra evin önünde bulunan taziye çadırına giderek vatandaşlarla sohbet etti ve şehit için okunan Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi.

"Demokrasi tarihimiz açısından çok önemli bir süreçti"
Ziyaretin ardından Kazan Belediyesine geçen Kılıçdaroğlu, Ertürk ile makamında bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kazan'ın 15 Temmuz gecesindeki mücadelede bedel ödeyen ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, gösterilen bu tavrın çok önemli ve değerli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Eğer ülke tehlikeye düşüyorsa siyasi görüşü ne olursa olsun insanlarımız bir araya gelebiliyorlar. Türkiye'de ilk kez bir darbe girişimine karşı bütün siyasi partiler, bütün meslek kuruluşları, bütün sivil toplum örgütleri ortak bir çaba gösterdiler, mücadele ettiler ve bunu püskürttüler. Bu bizim demokrasi tarihimiz açısından çok önemli bir süreçtir, hatta çok önemli bir basamaktır. Demokrasi bu kadar değerliyse bunu korumak, onu güçlendirmek hepimizin ortak görevidir."