CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP Üye Katılım Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, CHP'ye katılanlara tavsiyelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum? Ama önce genel başkanını tanımanızı isterim. Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Çünkü beni tanıyacaksınız ki partiyi de bileceksiniz. Ben 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem ve bugün en büyüğümüz olan ablam okuma yazma bilmezlerdi. 7 kardeş arasında üniversite bitiren bir tek benim. Devlette görev aldım. 27,5 yıl çalıştım. Emekli olduktan sonra siyasete girdim. Halktan birisiyim, sizden birisiyim. Aristokrat bir aileden gelmiyorum. Sizin yaşdığınız acıların çoğunu kendi ailemizde yaşadı" dedi.

"Siyasete girdiğim gün bütün malvarlığımı eşimin yüzüğü dahil internet siteme koydum" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Benim görev yaptıım yılları didik didik ettiler açık bulabilir miyiz diye. Bulamadılar. Üç evladım var, ne yaptıklarını çoğunuz bilmezsiniz. Onlara şunu söyledim; 'Ben genel başkan oldum, siz herhangi bir CHP'li belediyeden iş almayın'. Sen kendi emeğinle kazan. Çocuklarım buna dikkat ediyorlar."

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Adı Cumhuriyet Halk Partisi... Halkın partisi olmak zorundayız. Parti genel başkanı oldum, evet. Adı Cumhuriyet Halk Partisi. Halkın partisi olmak zorundayım. Fakirin fukaranın hakkını korumak zorundayım. Eğer bir çocuk bu coğrafyada yatağa aç giriyorsa rahat etmemeniz lazım. Böyle baktım, böyle baktık."

"TEHDİTLER ALDIM"

"Gittiğim yerlerde tehditler de aldım" diyen Kılıçdaroğlu ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

"Terör örgütünün silahlı saldırısına da uğradım, bir askerimiz şehit düştü bir camide şehit cenazesine katılırken linç girişiminde bulundular, yine İstanbul'da bir cenaze töreninde göğsüme bir kurşun mermisi fırlattılar, tehdit ettiler. İnanın, haklıysanız hiçbir tehdit sizi etkilemez. Ben bu davaya böyle inandım ve böyle yürüdüm. Böyle de yürüyeceğim. "

TAVSİYELERDE BULUNDU

"Bir aileye katılıyorsunuz. Her ailede olduğu gibi bizim ailemizde de tartışmalar olabilir. Ama bu kavgaya dönüşmez. Otururur konuşuruz. Bu demokrasinin de gereğidir. Bu aileye katıldınız. Belli konularda çok dikkatli olmanızı isterim. Bu ailenin temel normlarından birisidir" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları sıraladı:

1- "Adaletten sapmayacaksınız.

2- Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmeyeceksiniz. Kimlik. Herkesin kimliğine sahip duyacaksınız. Kimlik üzerinden siyaset yapmak bizi ayrıştırır.

3- Herkesin yaşam tarzına saygı duyacaksınız.

4- Kibir ve öc alma duygusu, bunlardan arınacaksınız.

5- Her biriniz CHP'li olarak alın terinin ne kadar önemli olduğunun farkında olmalısınız.

6- Genç arkadaşlarım, her biriniz siyasette bir yerlere gelebilirsiniz, yönetici konumunda olabilirsiniz. Devleti yönetenlerin açık ve şeffaf olması lazım, Buna da inanmanız lazım.

7- Her biriniz Cumhuriyet Halk Partili olarak alın terinin ne kadar değerli olduğunu bilmek zorundasınız."

ÖZ ELEŞTİRİ: "BAŞÖRTÜSÜNÜ EN ÖNEMLİ SORUN HALİNE GETİRDİK"

Kılıçdaroğlu, ''Herkesin yaşam tarzına saygı duyacaksanız." tavsiyesinden sonra şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda bizim karnemiz kırık. Bir dönem başörtüsünü bir numaralı sorun haline getirdik, sana ne kardeşim. O kadının evinde huzur var mı ona bak, çoluğu çocuğunun işi var mı ona bak. Siyasetin konusu bu olmalı'' açıklamasında bulundu.

SURİYE POLİTİKASI: "SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ 2 YIL İÇİNDE GÖNDERECEĞİZ"

Gündeminde iktidarın Suriye ile olan normalleşme arayışlarına da yer veren Kılıçdaroğlu, ''umarım başarılı olurlar'' dedi ve şöyle devam etti:

''Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi memleketlerine göndereceğiz. Nasıl gönderecğiz, akılla mantıkla. Önce gideceğiz Suriye yönetimiyle konuşacağız. Onlar da görüşecek inşallah başarılı olurlar. Önemli olan Türkiye''