Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti yönetiminin 17 yıldır 420 milyar dolar borç aldığını belirterek ABD Başkanı Donald Trump'ın bunları bildiğini ve bu nedenle tehditkar konuşabildiğini savundu.

Ekonomik krizin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor. Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam. Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin" eleştirisinde bulundu.

Önümüzdeki hafta yolsuzluklara ilişkin bir rapor açıklayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Hafta sarayın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni nasıl arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım" dedi.

Ekonomiye de değinen Kılıçdaroğlu, "'Ekonomi şaha kalkacak, Türkiye uçacak' deniliyordu. Evet Türkiye uçuyor, yokuş aşağı. Saray şaha kalktı. Ama 82 milyonun nefesi kokuyor açlıktan" ifadesini kullandı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yönetimi bize verin bakın huzur nasıl geliyor, çiftçi nasıl rahat bir nefes alıyor, işsizlik nasıl azalıyor hepsini göreceksiniz.

Önümüzdeki hafta sarayın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni nasıl arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım.Devlette liyakat kalmadı. Çünkü her şeye bir kişi karar veriyor. O'na ulaşan işini çözdürüyor. Peki ulaşamayan esnafın, işçinin, iş insanının sorunu nasıl çözülecek?

Her şeyi tek başına yönetiyorsan ülkedeki tüm sorunların sebebi sensin kardeşim. Tabi yanında bir de damadı var unutulmasın.

Ekonomi faizcilere, tefecilere teslim edilmiş durumda. Bütün sorunların kaynağı ülkeyi tek başına yöneten tek adamdır. Yerel seçimlerde yaptığımızın aynısını yapacağız. Demokratik yollarla beyefendiyi göndereceğiz.

17 yılda 420 milyar dolar borç aldılar. Trump o nedenle bu kadar rahat konuşuyor, tehdit ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hiçbir güç tehdit edemez. Daha AK Parti'den tık yok. Bu toprakların her karışında şehit kanı vardır, tehdit edilemez. Tehdide cevap veremiyorsan çekileceksin kardeşim.